5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Köylülere soruşturma

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara 2005 yılı içerisinde aile başına 20 koyun, 1 koç olmak üzere 11 bin küçükbaş hayvan dağıtıldığını belirterek, "Ancak aldığım bilgilere göre bazı vatandaşlarımız devletin dağıttığı koyunları satmış. Satanlar hakkında soruşturma başlatacağım" dedi.

Vali Veysel Dalmaz, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bu dağıtımı yaptıklarını ifade etti. Vali Dalmaz, dağıtım törenlerinin hemen hemen hepsine katıldığını ve vatandaşları 'Sakın dağıtılan bu koyunları satmayın' şeklinde uyardığını hatırlattı.

Yapılan koyun dağıtımında amacın il genelinde hayvancılığın geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Vali Veysel Dalmaz, "Kimse ileriyi düşünmüyor. Günü birlik düşünülüyor. 15-20 tane koyun dağıtıyorsunuz, bir tane bırakmıyorlar. Sattıkları koyunların parası bitince de tekrar devletin kapısını çalıyorlar. Ben koyunların dağıtımına bizzat katıldım. Yaptığım konuşmalarda bir uyarıda da bulunmuştum. Sakın satmayın diye. 20 koyun 1 koç alan aile iyi bakım yaptığı zaman bu sayı beş yıl içerisinde en az 500' ü buluyor. Ama bazı vatandaşlar aldıkları koyunları satmışlar. Tarım Müdürlüğümüze, satanların tespit edilmesi talimatını verdim. Satanlar hakkında soruşturma başlatacağım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 12:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?