5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Senaryolu deprem tatbikatı

Gümüşhane Sivil Savunma Müdürlüğü, olası bir doğal afete karşı alınacak önlemler konusunda eğitim çalışmalarıyla tatbikatlarını sürdürüyor. 

Sivil Savunma Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşlarına verilen eğitim çalışmalarından sonra geleceğin sağlık personelinin yetiştiği Gümüşhane Sağlık Meslek Lisesi'nde değişik bir yönteme başvurdu. 

Gümüşhane Sivil Savunma Müdürü Mahmut Kandemir, hazırlanan deprem senaryosunu, hemşire, ebe ve sağlık memuru yetiştiren Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü'ne verildiğini belirtti. 

Kandemir, "Geleceğimizin sağlık elemanının yetiştiği bu okulumuzda, olası bir deprem karşısında neler yapılması gerekir konulu kısa bir dramatize oyun senaryosu hazırladık. Bu senaryonun öğrenciler tarafından sahnelenmesini okul 
müdürlüğünden rica ettik" dedi. 

Sivil Savunma Müdürü Kandemir, hemşire ve sağlık memuru adayları olan öğrencilerin rollerini büyük bir başarıyla yerine getirdiklerini belirterek, "Çocuklarımız verilen rollerini büyük bir başarıyla yerine getirdi. Sivil Savunma çalışanları olarak bizleri çok mutlu etti. Olası bir depremde, hemşirenin, ebenin, sağlık memurunun neler yapması konusunda dramatize ettikleri oyunu başarılı bir şekilde sahnelediler. Bizimle bu konuda işbirliği yapan başta okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Gümüşhane Sivil Savunma Müdürü Mahmut Kandemir, il merkezinde yapılan eğitim çalışmaları ile tatbikatları tamamlandıktan sonra ilçelerde de eğitim ve tatbikatlarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 19:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet nacar IP: 85.98.144.xxx Tarih : 21.05.2006 22:09:02
eğitim için tebrikler. resimden gördüğüm kadarıyla sanki eğitim değilde malzeme tanıtımı yapılıyor.sağlıkçılar bu malzemeleri bilmiyorlarsa vay halimize herkes işini iyi bilmeli yoksa tehlikeler doğar sivil savunmayı sağlıkçılar iyi bilmez! ama sivil savunmacılarda sağlık konusunu bilmez ! her şeyi ehli yapması lazım bu iş kasapın baklava yapmasına benzemesin lütfen selamlar uzaklardan