5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Servis yolu sıkıntısı

Gümüşhane'nin Mescitli mevkiinde geçtiğimiz yıl yaşanan büyük heyelan sebebiyle kapatılan karayolunun alternatifi olarak yapılan servis yolu sürücüler için korkulu rüya oldu. Önceki akşam 3 kaya parçasının koparak yola düşmesi sonucunda şans eseri herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, şimdi de ağır tonajlı araçlar oldukça dik ve keskin virajların bulunduğu güzergahta yolda kalıyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın geçen hafta ziyareti sırasında gündeme getirdiği tünelin yapımının yıllar sürebileceği belirtiliyor. Vatandaşlar, "Tünel yapılıncaya kadar eğer bu yoldaki keskin virajlar ve oldukça dik yollarla düşmesi muhtemel kayalar için biran önce çözüm üretilmezse 'geliyorum' diyen tehlike büyük acıları bize yaşatabilir" dedi.

Keskin virajlarla dolu ve oldukça dik yolu çıkamayan kamyonlar ya arıza yapıyor ya da yolda kalıyor. Trabzon'dan Gümüşhane'ye un taşıyan bir kamyon servis yolunda aynı durumla karşılaştı. Kasasındaki yükü başka bir araca yükleyen kamyon şoförü, uzun bir süre yolda kaldı. Bu sırada başka bir TIR da dik yokuşu alamadı ve arıza yaptı. Şoförler, "Bu kadar yol gittik, böyle keskin virajlı ve dik bir yol görmedik. Bu yoldan ağır tonajlı araçlar kesinlikle çıkamaz ya da arıza yapar. Başka bir alternatif biran önce üretilmeli" diye konuştu.

Gümüşhane-Trabzon karayolunun 10. kilometresinde büyük bir heyelan yaşanmıştı. Dağdan kopan tonlarca ağırlığındaki taş ve toprak yığınları karayolunu trafiğe kapatmış, güzergahtan trafik aylarca kontrollü olarak verilmiş, yapılan servis yolunun ardından kapatılmıştı. Ancak 2 bin 200 metre uzunluğundaki servis yolunda, çok dik, hem de keskin virajlar bulunuyor. Yolda incelemede bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, "Bu yol uyuyan deve benziyor" demişti.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 19:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?