2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sorunlar anketle tespit edilecek

Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreterliği, köylerin sorunlarını tespit etmek amacıyla bir anket düzenledi. Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, anketin ilk olarak Gümüşhane merkez ilçeye bağlı köylerde yapılacağını söyledi.

Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, düzenlenen anketle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ankete merkez ilçeye bağlı 93 köy muhtarlığına 20'şer adet anket formu dağıtıldığını belirtti. Hasan Pir, "Bu anket formları içinde ana başlıklar olarak 8 soru yöneltiliyor. Sorular içinde 'Özel İdare'nin yaptığı görevleri ve işleri biliyor musunuz, bir devlet kuruluşunda sizin için önemli konular nelerdir, köyünüzün ihtiyaçlarını önem sırasına göre numaralandırınız, köyünüze hangi hizmetlerin gelmesini istiyorsunuz, Özel İdare hizmetlerine ait görüş ve tavsiyeleriniz nelerdir, hangi alanda çalışma yapmamızı istersiniz ve il genel meclisi üyelerini tanıyor muzunuz' ana başlıkları içinde sorular yöneltilmektedir. Bir soruda köy ihtiyaçlarının sıralanması istenmiş, bunlar arasında köyün yol, içme ve sulama suyu, köprü, kanalizasyon, çevre problemi ve bizim tespit edemediğimiz; ancak köylülerin kendi sorunlarını içeren alt başlıklı sorular da yöneltilmektedir" dedi.

Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri Pir, Torul, Kelkit, Köse, Şiran ve Kürtün ilçelerine bağlı köylerle ilgili anket formlarının önümüzdeki hafta muhtarlara dağıtılacağını ve anketin ay sonuna kadar tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 15:34:32
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 15:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?