3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Temel yerine 3. kata beton

Gümüşhane'de 1987 yılında merkeze bağlı Tekke beldesinde yaptırılan 220 öğrenci kapasiteli pansiyonlu ilköğretim okuluna aradan geçen 18 yıl sonra yaptırılan ve yapımı bir ay önce başlayan pansiyonun temeli, 2 katı bitmiş binanın üçüncü katına atıldı.

Törene, beraberinde AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan ile birlikte katılan Vali Veysel Dalmaz, temel yerine binanın 3. katına butona basarak beton döktüler. Çalışkan müteahhitleri öven Vali Dalmaz, "Boğaz boğaza gelecek kadar bizleri sinirlendirecek işadamları istemiyorum" dedi.

Gümüşhane'nin Tekke beldesinde, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na yapılacak olan 480 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu için temel atma törenine katılan davetliler, pansiyon binasının 3. katına başlandığını görünce şaşırıp, "Bunun neresine temel atılacak, binanın 3. katına başlanacak" diyerek hayretlerini gizleyemedi. Tören açılışını "Tekke Beldemiz ilköğretim okuluna yapılacak olan pansiyon binasının temel atma törenine hoş geldiniz" diyerek yaptığı konuşma ile duyuran sunucunun ardından, ilk konuşmayı yapan Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, "Bu anlamlı törene hoş geldiniz. Ne hikmetse zamanında pansiyonu yapılmamış. Şehirden ve beldeden uzak olması sebebiyle atıl bir durumda idi. Zamanında arkadaşlar çok iyi bir tedbir almışlar, eğer bu tedbir alınmamış olsa idi çok kısa bir zamanda bu okulumuz çökmüş olacaktı. O zamanın şartlarında laboratuarları, bazı derslikleri, kütüphane yatakhaneye, tuvaletler banyo haline dönüştürülerek bir pansiyon haline getirilmişti. 220 olan öğrenci kapasitemiz pansiyon binamızın yapılışı ile 700 öğrenci kapasitesine ulaşacaktır" dedi.

AK Parti Milletvekili Sabri Varan ise konuşmasında, Tekke ve Kale'ye yapılacak pansiyonlu okullarla birlikte Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) okuyan öğrencilerin bu okullara nakledileceğini, boşalan YİBO'nun ise eğitim fakültesi açılması için Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) devredileceğini söyledi.

Yaklaşık 3 trilyon liraya mal olacak Tekke Pansiyonlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu pansiyon binasının yapımını sürdüren yüklenici firmayı öven Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, "Boğaz boğaza gelecek kadar bizleri sinirlendiren işadamları istemiyorum" diyerek başladığı konuşmasında, "Çok mutluyum, eğitimde atılım, tohum ekme zamanımız. Yakın zamanda belki hasat mevsimimiz olacak. Biz hasadı uzun zamana değil, kısa zamanda hasat almaya bakıyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmaya gayret ediyoruz. Eskiden temel atılır, aradan yıllar geçer ondan sonra hizmete açılırdı. Şimdi artık o devir kapandı. Temel atıp onları en kıza zamanda çocuklarımız ve halkımıza hizmetine sunma gayreti içerisindeyiz. Gazipaşa İlköğretim Okulu'muz daha 2 ay olmamasına rağmen şu anda bitme seviyesine geldi. Önümüzdeki ay Sayın Başbakan Erdoğan'ın katılacağı törenlerle bu okulumuz ve diğer tesislerimiz hizmete açılacaktır. Hızlı bir şekilde pansiyonumuzun inşasının bu seviyeye gelmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Kış girmeden önce kaba inşaatı bitirmiş olacağız. Yüklenici firmanın çalışması bizleri gururlandırmıştır. İşadamlarımıza, müteahhitlerimize bu vesile ile seslenmek istiyorum, gelin hepiniz bu örnekte olduğu gibi çalışırsanız gece gündüz biz sizlerle beraberiz. Sizler bu şekilde çalıştıkça sizin emrinizdeyiz. Böyle işadamları lazım bize. Nerede ise boğaz boğaza gelecek şekilde bizi sinirlendirecek işadamları istemiyoruz artık. Bütün gayretlerimiz, bütün çabalarımız minik yavrularımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak içindir" şeklinde konuştu.

Vali Dalmaz daha sonra beraberinde Milletvekili Sabri Varan ile birlikte butona basarak 3. kata beton döktü. Tekke Beldesi Pansiyonlu İlköğretim Okulu, dönemin yetkilileri tarafından pansiyonu yapılmış olarak teslim alınmasına rağmen, öğrenciler bazı sınıf, idare odaları ve kütüphaneden çevrilen yatakhanede yatıyor. Kütüphane odasına konulan ranzalarla birlikte 58 öğrencinin aynı yerde yatmasına üç ay önce yaptığı ziyarette çok sinirlenen Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz'ın girişimleri ile 3 trilyon liraya mal olacak 480 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının yaklaşık bir ay önce yapımına başlanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 12:18:55
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 12:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?