3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Tüm önlemler alındı

Gümüşhane'nin Çamlıköy köyündeki tavuk çiftliğinde kuş gribi ile ilgili olarak önlemler alındığı bildirildi. Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, veteriner hekim ve yardımcı veteriner teknik elemanlarınca başta Çamlıköy köyünde bulunan tavuk çiftliği olmak üzere gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Çamlıköy köyünde bulunan tavuk çiftliğinin kontrol altında tutulduğunu belirten Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak, "Bakanlığımızdan gelen genelge doğrultusunda ilimiz merkeze bağlı Çamlıköy köyünde veteriner hekimlerimiz ve yardımcı ekipler tarafından her türlü önlemler alınarak gerekli kontroller yapılmıştır" dedi.

Müdür Aytekin, kuş gribinin göçmen kuşlardan bulaştığını belirterek, içinde bulunduğumuz günlerde Gümüşhane'nin hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle yöreye göçmen kuşlarının uğramadığını, ancak her ihtimale karşı gereken önlemlerin alındığını belirtti.

Gümüşhane merkeze bağlı Çamlıköy köyündeki tavuk çiftliği sahibi Recep Gündüz, çiftliğinde 50 bin tavuk bulunduğunu belirterek şöyle dedi: "Biz çiftliğimizde yumurta üretimine ağırlık veriyoruz. Rusya ve Gürcistan'a yaptığımız tavuk ihracatına geçen yıl son verdik. Sadece yılda bir kez Ağrı ilinde bulunan bir şirkete yumurta dönemini tamamlamış canlı tavuk satışı yapıyoruz. Şimdi çiftliğimizde hastalık gibi bir şey yoktur. Tavuklarımız çok sağlıklı, her gün de beklenen yumurtayı alıyoruz. Buna rağmen sadece kuş gribine karşı değil, tüm hastalıklara karşılık olarak çiftliğimize gelen araçları ilaçlıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 13:49:20
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 13:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem CİRİT IP: 81.215.253.xxx Tarih : 1.10.2006 18:21:12
iyi gunler biz iki aile yiz ve tavuk cifligi gibi bir is aruyoruz bize yardimci olur saniz cok seviniriz ve simdiden tesek kur ler