3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali İngiltere'den döndü

WTW adlı Turizm Şirketi'nin düzenlediği toplantıya katılmak amacıyla 13 gün önce İngiltere'nin Londra kentine giden Vali Veysel Dalmaz Gümüşhane'ye döndü.

İngiltere'nin Londra kentinde yaptığı çalışma ve görüşmelerle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Vali Dalmaz, turizm amaçlı yapılan toplantıda Rusya, İran, Moğolistan ve Türkmenistan temsilcileri ile görüşme imkanı bulduğunu, tur operatörlerine Gümüşhane'nin turizm değerlerini beraberinde götürdüğü afişlerle birlikte tanıtma fırsatı yakaladığını söyledi.

Londra'ya Kelkit ve Şebinkarahisar ilçe belediye başkanları ve Kelkit Havzası Birliği Genel Sekreteri olmak üzere beş kişilik bir ekiple katıldığını hatırlatan Vali Dalmaz, "Katıldığımız turizm fuarında her şirketin ve temsilcilerin ayrı ayrı stantları var. Biz de Kelkit Havza Birliği olarak bu stant içinde yer aldık. Bizim amacımız tanıtımdı. Kelkit Havzası'na dahil turistik ve doğal yerleri ile yöremizin doğal gıda ürünleri olan pestilimizi, kömemizi cevizimizi tanıtma fırsatını bulduk.

Turizm tur operatörleri ile yaptığımız görüşmelerde beraberimizde götürdüğümüz afişlerle turistik değerlerimiz hakkında bilgi verdik. Türk standı içinde en büyük ilgiyi çeken de biz olduk. Bilhassa pestil ve kömemiz büyük ilgi gördü. Kültür Bakanımız Atilla Koç da geldiğinde standımızın çok güzel olduğunu belirttiler. Sivil toplum kuruluşları yanında bizim oraya bir kamu kuruluşu olarak katılmamız büyük bir dikkat çekti" dedi.

Londra'da yaşayan 4 bin civarında Gümüşhaneli olduğunu belirten Vali Veysel Dalmaz, "Burada vatandaşlarımızın kurmuş oldukları dernek yöneticileri ile görüşme imkanımız oldu. Vatandaşlarımızdan kültürel anlamda, yatırım konusunda kendi memleketlerini unutmamalarını istedik. Onlara kendileri ile olan diyaloglarımız sürdüreceğimizi, hem İngiltere hem de Gümüşhane olmak üzere iki ayaklı bir birlik oluşturmada fikir birliği içerisinde olduk.

Oluşturacağımız birlik ile ilimizi başta Londra olmak üzere İngiltere'de daha iyi tanıtım imkanı bulacağız. 4 bin aile, büyük bir potansiyelimiz var. Kurulacak olan birlik ile çocuklarının kendi gelenek ve göreneklerini, kendi kültürlerini öğrenme imkanına da kavuşmuş olacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 21:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?