2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Vali Dalmaz'dan çocuklarla iftar

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz ile birlikte 80. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası'nda kalan 70 kimsesiz kız çocuğuyla iftar yemeği yedi.

İftar saatine kısa bir süre kala eşi Sıdıka Dalmaz ile birlikte yurda gelen Vali Veysel Dalmaz, önce yurdun mutfağını kontrol ederek, yemekler konusunda yetkililerden bilgi aldı. Yurt hakkında Sosyal Hizmetler Müdürü İdris Altuntaş'tan bilgi alan Vali Dalmaz, daha sonra yaşları 7-18 arasında değişen kimsesiz çocukların kaldığı yurdun yemekhanesine geçti.

Vali Dalmaz ve eşi Sıdıka Dalmaz'ı aralarında gören çocuklar sevgi gösterisinde bulundu. Kimsesiz kız çocuklarla birlikte iftar saatinde orucunu açan Vali Dalmaz, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, kendilerinin tüm sorunları ile ilgilendiklerini belirterek, "Sizler, bizlere emanetsiniz. Sizlere asla anne ve baba hasreti çektirmeyeceğiz. Tüm sorunlarınızla gerek ben gerekse eşim ilgileneceğiz. Bu yurtta kalan tüm çocuklarımıza görevliler tarafından en yakın ilgi gösterilecektir. Sorunlarınız her zaman bize, yurtta kalan yetkili arkadaşlarıma çekinmeden söyleyebilirsiniz. Hiç ama hiç çekinmeyin. Sizlere devletimizin tanıdığı bu güzel imkanı iyi değerlendirin. Gelecekte sizleri öğretmen, doktor ve daha bir çok meslek sahibi olarak görmek istiyoruz. Bu nedenle derslerinize çok ama çok çalışmanızı, size verilen eğitimi çok iyi almanızı istiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 16:07:25
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 12:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?