3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

5 bin çocuk taramadan geçirilecek

Gümüşhane Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Yıldız, il merkezinde bulunan 8 ilköğretim okulunda öğrenim gören yaklaşık 5 bin öğrenciye ağız ve diş taraması yapılacağını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yıldız, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde görevli diş doktorları ve yardımcı sağlık personeliyle il merkezinde taramaya başlanıldığını ifade etti. Dr. Yıldız, "Bu tarama sırasında öğrenciler arasında diş sağlığıyla ilgili olarak da bir anket düzenliyoruz. Bu ankette diş temizliği konusuna özellikle önem veriyoruz. Doktor arkadaşlarım yaptıkları tarama sonuçlarını rapor haline getirecek. Hazırlanan rapor çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda gereken önlemler alınacak ve öğrencilerimizi ağız ve diş sağlığı konusunda aydınlatmak için afişler dağıtılarak seminerler verilecektir" dedi.

Sağlık Müdürü Yıldız, ağız ve diş sağlığı taramasının hazırlanacak ek çalışma programı ile Kelkit, Torul, Kürtün, Köse ve Şiran ilçelerinde de uygulamaya konulacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 13:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?