5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Okullar 5 gün tatil

Kürtün'deki Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda (PİO) 80 öğrencide grip hastalığı görülmesi üzerine İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla öğrenime pazartesi gününe kadar ara verildi.

Vali Veysel Dalmaz, dün öğrenciler arasında bir hastalığın ihbarını aldıklarını ifade etti. Vali Dalmaz, "Yatılı okulda fazla sayıda öğrencimizin gripten hasta olarak yattığı bize ihbar edildi. Bununla ilgili Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizi ve doktorlarımızı görevlendirdim. Arkadaşlarımız okulda gerekli inceleme ve muayeneleri yaptı. Gribal enfeksiyon var. Ama bu korkulan kuş gribi türünden değil. Endişe edilecek bir durum yok. Özellikle yatılı öğrenciler arasında çok çabuk bulaşan bir hastalık söz konusu. Yapılan inceleme ve sağlık kontrolü sonucu 18 derslikli 364'ü yatılı, 89'u gündüzlü olmak üzere toplam 444 öğrencimizin öğrenim gördüğü Uluköy Pansiyonlu İlköğretim Okulumuzu, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı doğrultusunda pazartesi gününe kadar tatil ettik. Öğrencilerimiz pazartesi günü yeniden eğitim ve öğretime başlayacaklar. Dediğim gibi, endişe edilecek bir durum yok, ama yaygınlaşmaması ve diğer öğrencilerimize bulaşmaması için böyle bir tatil kararı aldık" dedi.

Öte yandan 444 öğrenci, Gümüşhane Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Yumutgan ve Kürtün Sağlık Ocağı Pratisyen Doktor Erkan Ayverdi tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Öğrencilerden yaklaşık 80'inde hastalık tespit edildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 11:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?