2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Kalbin dostu balık

Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Mehmet Özdemir, yaşlıların, kalp hastalarının, beyin kanaması geçirmiş kişilerin ve sindirim yolu hastalarının balıkla beslenmesini önerdi.

Bu yıl denizlerimizde bol miktarda balık olması nedeniyle fiyatların çok uygun olduğunu belirten Gıda Kontrol Şube Müdürü Mehmet Özdemir, balığın besin değeri ve sağladığı yararların yanı sıra uygun fiyatı nedeniyle ülkemizde tüketiminin arttığını söyledi.

Özdemir "Balığın besin değeri ve vücudumuz için sağladığı yararlar insanımızın ekonomik açıdan beslenme alışkanlıklarını da etkilemektedir. Balık eti bol miktarda Omega-3 yağ asidi içermektedir. Bu yağ asidi kandaki kolesterol ve kan basıncı düzeyini ayarlar. Kanı inceltir ve damarlar içerisinde pıhtı oluşumunu engeller. Omega-3 yağ asidi yağlı balıklarda fazla bulunur. Yapılan araştırmalarda balık yağında kolesterol yok denecek kadar az bulunmaktadır. Balık yağı aynı zamanda iyi huylu kolesterolü (HDL) artırır, kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürücü etkisi vardır. Ayrıca kalp krizi sonrası ölüm ve felç kalma riskini azaltır. Özellikle sahip olduğu protein, A Vitamini ve mineraller sayesinde bilhassa gelişme çağındaki çocuklarda zeka seviyesini artırarak, büyüme ve gelişmeye de yardımcı olur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?