18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

65 yaşındaki kadının okuma isteği

Karabük Fevzi Çakmak İlköğretim okulunun 16 derslik ek binasının açılışını yapan Vali Can Direkçi'den 65 yaşındaki bir kadın okuma-yazma öğrenmek istediğini ve bu konuda yardımcı olmasını istedi.

2007-2008 Eğitim öğretim yılının 2. yarısı başlamasının ardından ek derslikleri tamamlanan okulların açılışları devam ediyor. Dün Soğuksu Şehit Adem Yavru İlköğretim okulunun ek derslik binasının açılışı sırasında soğuktan üşüyen öğrencileri program uzamasından dolayı sınıflara gönderen Vali Can Direkçi, bugün ise Fevzi Çakmak İlköğretim okulunun ek derslik açılışı için bekleyen öğrencileri tören başlamadan sınıflarına gönderdi.

Karabük Valisi Can Direkçi, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulunun 16 derslikli ek binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni yapının hizmete alınmasıyla öğrencilerin daha uygun dersliklerde eğitim öğretim göreceğini söyledi.

Eğitimde Karabük'ün kat ettiği mesafenin sevindirici olduğunu anlatan Direkçi, "Yıl sonuna kadar 135 dersliği daha çocuklarımızın hizmetine sokacağız. Fiziki eksikliklerimizi gideriyoruz. Yeni neslin iyi yetişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Can Direkçi töreni izleyen Ayşe Sivri isimli yaşlı kadını yanına alarak okulun kurdelesini kesti.

65 YAŞINDA OKUMA İSTEĞİ

Okulun açılışının ardından sınıfları gezen Vali Can Direkçi, 1. sınıf öğrencilerine tatilde ne yaptıklarını ve kaç kitap okuduklarını sorarak bol bol sohbet etti. Çocuklara elleriyle tek tek çikolata ikram eden Vali Direkçi'ye sınıf çıkışında yanına yaklaşan 65 yaşındaki Emine Çalıova isimli kadın, maddi durumu olmadığını ve cahil olduğu için okuma-yazma öğrenmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Vali Can Direkçi, okul müdürüne yaşlı kadına okulda okuma-yazma öğretilmesi talimatını verdi. Bu arada yaşlı kadının torunu Gülçin Vural'ın elinde oyuncak silah gören Vali, küçük çocuğu "Kızlar silahlarla değil, bebekle oynar" diyerek nasihatta bulundu.

Düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, Daire Müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 16:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?