18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Vali'den okul açıklaması

Karabük Valisi Cemalettin Sevim, makamında düzenlediği basın toplantısında, halen eğitime açılmayan 5 okulda onarım değil, depreme karşı güçlendirme çalışması yapıldığını söyledi. 

Karabük Valisi Cemalettin Sevim, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Müdür Yardımcısı Nevzat Türkkan ve Müteahhit Firma yetkilisini de yanına alarak, güçlendirme çalışmaları devam eden okulları ziyaret etti. İncelemelerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Vali Sevim, Kazım Karabekir, Çelik-İş, Kurtuluş, Cumhuriyet ve Ömer Lütfü Özaytaç İlköğretim Okulları'nda güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Sevim, "Okulların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını yapan müteahhit firma, Kazım Karabekir, Çelik-İş ve Kurtuluş İlköğretim Okulları'nı 15 Ekim'e kadar yetiştirecek. Bu okullarda onarım değil, deprem kuşağında bulunduğumuz için, Dünya Bankası'ndan temin edilen kredi sayesinde güçlendirme çalışması yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ihale sonrasında okullarda 15 Ağustos'ta çalışmalara başlandı. Güçlendirme çalışması yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu bir profesöre gösterdik. Bize bu okulda, güçlendirme çalışmalarının bile pek işe yaramayacağını söyledi. Bu okulun yıkılarak yeniden yapılması önerisinde bulundum. İl Özel İdaresi'nden katkıda bulunabileceğimizi de söyledim. Bu teklifimiz sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı ile varılan mutabakata göre, bu okulda özellikle duvarlara büyük önem verilecek. Kafes demirlerle de güçlendirme çalışması yapılacak" dedi. 

Mevcut olan okulların çok eski yıllarda yapıldığına dikkat çeken Vali Sevim, "Bu okullarda güçlendirme çalışmaları yapılmadığında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın buralarda okumalarını arzu etmem. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda daha fazla masraf ile daha fazla güçlendirme çalışması yapacağız. Ömer Lütfü Özaytaç İlköğretim Okulu ise Karabük Demir Çelik Fabrikaları tarafından yapılmış. Bu nedenle bu okul diğerlerine göre daha sağlam. Buradaki güçlendirme çalışmaları Kasım ayında bitebilir. Çelik-İş İlköğretim Okulu'nun güçlendirme çalışmaları bittiğinde Cumhuriyet İlköğretim Okulunda okuyan öğrencileri, ikili öğretim yapmak suretiyle buraya göndereceğiz. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun güçlendirme çalışmalarının ne zaman biteceği yönünde bir tarih vermek ise doğru olmaz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 17:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?