18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Saatlerce okul bahçesinde beklediler

Karabük'te, ilköğretim okullarının depreme dayanıklı hale getirilmesi için başlatılan tadilat çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle 5 okul eğitime açılamadı. Veliler ise çocuklarının başka okullara gönderilecek olmasına tepki gösterdi. 

Karabük'te 11 okulun depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan tadilat çalışmaları 5 okulda bitirilemeyince, bu okullarda bugün eğitim-öğretime başlanamadı. Okullarda eğitimin başlamayacağını ve çocuklarının başka okullarda bir süreliğine misafir edileceğini ise veliler, sabah saatlerinde okula geldiklerinde öğrendi. Kazım Karabekir, Çelik-İş, Kurtuluş, Cumhuriyet ve Ömer Lütfü Özaytaç ilköğretim okullarının önünde toplanan yüzlerce veli, kararın kendilerine daha önce bildirilmemesine tepki gösterdi. Okul idarecileri bir yandan hangi öğrencilerin hangi okulda eğitime devam edeceğini anlatmaya çalışırken, bir taraftan da velilerin tepkileriyle karşılaştı. Veliler, çocuklarını başka okullara göndermek istemediklerini söyleyerek, "Yetkililer yapılacak uygulamayı bize neden daha önce bildirmedi? Çocuklarımızın misafir olarak gidecekleri okullar evimize uzak. Servis tutmamız gerekiyor. Ayrıca servis ücretlerini de bizim ödeyeceğimizi söylüyorlar. Bizim servise para ödeyecek durumumuz yok" dedi. 

Saatlerce okul bahçesinde bekleyen öğrenci ve veliler ile okul idarecileri arasında servis araçları konusunda pazarlık yapılması da dikkat çekti. Okul idarecileri, servis parası verecek güçlerinin olmadığını söyleyen velilerle pazarlık yaparak 1 YTL olan servis ücretlerini 60 kuruş olarak belirledi. 

Öğrenciler de eski okullarında okumak istediklerini kaydederek, "Yeni okulumuz çok uzak. Oraya gitmek istemiyoruz" diye konuştu.
Yetkililerin ikna çabaları sonucunda veliler, yarın tekrar okul bahçesinde buluşmak üzere okuldan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 17:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?