18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Fakülte seferberliği

Karabük Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, açılması düşünülen Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakülteleri'nin kararının Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu'ndan çıkmasını istediklerini söyledi.

Karabük Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) Genel Müdürü Osman Kılavuz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şaban Akyüz ile YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'i makamında ziyaret ettiklerini belirterek, Karabük'te açılması düşünülen Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin kararının YÖK Genel Kurulu'ndan çıkmasını istediklerini ilettiklerini söyledi.

Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl, "KARDEMİR Genel Müdürü Osman Kılavuz ve TSO Başkanı Şaban Akyüz ile birlikte YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i ziyaret ettik. Teziç'e, Karabük'te Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne (ZKÜ) bağlı olarak Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin kurulması konusundaki isteğimizi ilettik ve kararın YÖK Genel Kurulu'ndan çıkmasını beklediğimizi bildirdik. YÖK Başkanı konuya sıcak baktı. Genel Kurul'da talebin değerlendirmeye alınacağını söyledi. Biz işlerin takipçisi olacağız. İş adamlarımız ve milletvekillerimiz ile el birliği ile işleri takip edeceğiz" dedi.

Karabük Üniversitesi'nin kurulması amacıyla Karabük'e birer fakülte binası yaptıran KARDEMİR Genel Müdürü Osman Kılavuz ve iş adamı Mutullah Yolbulan'a teşekkür eden Vali Gözlügöl, "Üniversitenin kurulması için sosyal altyapının da bir taraftan hazırlanması gerekir. Gençlerimizin ders haricinde vakit geçirebilecekleri sosyal tesisleri ve konaklama yerlerini yapmalıyız. Bence bu nokta çok önemli. Bu konuda devletin yanında iş adamlarımıza ve Karabük halkına büyük görev düşüyor. Öğrencilerin vakitlerini geçirebileceği sinema, yüzme havuzları, kafeteryalar, spor tesisleri gibi sosyal tesisler biran önce yapılmalıdır. Böylece üniversitenin bir ayağı olan sosyal zemin hazırlanmış olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 15:48:34
Güncelleme :12 Ağustos 2005 Cuma 15:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?