3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

2006 doğalgaz yılı olacak

AK Parti Tokat İl Teşkilatı Başkanı Mustafa Boyraz, Tokat merkez ve 5 büyük ilçesinin 2006 yılında doğalgaza kavuşacağını söyledi.

AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Mustafa Boyraz, il bazında düşünülen doğalgaz çalışmasının yapılan temaslar sonucu ağının genişletildiğini dile getirerek, "Tokat'ta aslında doğalgazın ihalesi Mayıs ayında yapılacaktı. Ama biz hakikaten doğalgaza ihtiyacı olan Erbaa, Niksar ve Turhal ilçelerimizi bu kapsama almak istedik. BOTAŞ yatırım yaparken il bazında değerlendirme yapıyor. O nedenle biz yaklaşık 1.5-2 ay Erbaa ve Niksar'ın doğalgaz ihalesine girmesini ve beraber yapılmasını önerdik. Bu doğrultuda çok büyük çabalar sarf ettik. Başta AK Parti Tokat Milletvekilimiz Zeyid Aslan olmak üzere milletvekillerimizin büyük emekleri oldu. Yapılan girişimler sonucu Erbaa, Niksar ve Turhal'ı bu ağ içerisine kattık" dedi.

Boyraz, Zile İlçesi'nin ise son gün yapılan girişimlerle doğalgaz verilecek ilçeler arasına alındığını ifade ederek, "Turhal ve Zile İlçesi arasındaki boru hattı 8 kilometre. İlçeler arasındaki mesafenin kısa olması nedeniyle gelen firma kanalıyla bu ağa 'Zile İlçesi'ni de aldırırız' diye düşündük. Ama bunun firma kanalıyla mümkün olmayacağını öğrendik. Bu nedenle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın gayretleriyle son gün, son dakika Zile'yi doğalgaz alacak ilçeler arasına dahil ettirdik. Çok şükür şu anda Tokat merkez ve 5 büyük ilçesi 2006 yılında doğalgaza kavuşacak. Her şey netleşti, kesinleşti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 12:15:44
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 12:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?