3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Vakıf zeytinleri Tokat'ta

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ayvalık zeytinliklerinden elde edilen zeytin ve zeytin ürünlerinin satışına Tokat'ı da ekledi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Tokat'ta, Vakıf Zeytinleri İşletme Müdürlüğü satış şubesi açıldı. "Vakıflar" markasıyla, Taşhan'da açılan işyerinde zeytinin yanı sıra zeytin yağı, zeytin ezmesi, zeytin reçeli ve zeytinden elde edilen çeşitli ürünleri hizmete sundu.

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seçkin, Türkiye'nin birçok ilinde var olan kendi işletmelerine ait ürünlerin satış noktasını Tokat'a da açtıklarını kaydetti.

Seçkin, "Burası zeytin ve zeytine yönelik ürünlerin sergilendiği ve satıldığı bir mekan olacak. Türkiye genelinde 600 bin zeytin ağacı var. Sadece Ayvalık bölgesinde 16 bin dönüm zeytinliğimiz var. Bu zeytinliklerin tamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından işletiliyor. Orada üretilen ürünler burada hizmete sunuluyor. Bir vakıf ürünün yıllarca devamını sağlayan, o ürünün kalitesi ile yıllarca yaşamasını sağlayan bir çalışma bu" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seçkin, Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş ile birlikte Vakıf Zeytinleri İşletme Müdürlüğü satış şubesini açılışını yaptı. Açılış sonrasında davetlilere zeytin ve zeytin çeşitlerinden oluşan ürünlerden ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 10:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?