4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Niksar bu yıl da EMİTT'te

Niksar Belediyesi, EMİTT Fuarı'nda geniş bir mekanda yer alacak olan Niksar'ın; en güzel şekilde temsil edilmesi, sanayi ve tarımsal ürünlerinin tanıtılması, turizm potansiyelinin tam anlamıyla sergilenmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

14-17 Şubat 2008 tarihleri arasında İstanbul'da TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı'nın (EMITT) 12.'si yapılacak. Dünya standartlarında bir fuar olan EMITT'e Evliya Çelebi'nin övdüğü Tokat ile Danişmendlilerin Başkenti; tarih, kültür ve doğal güzellikler kenti Niksar'da yer alacak.

EMİTT Fuarı'na her yıl katılan ve önemli bir tanıtım tecrübesine sahip Niksar Belediyesi'nin bu avantajını kullanarak tanıtım atağı yapması bekleniyor. Tokat ve Niksar; yazmacılık, bakırcılık, kalaycılık, dokumacılık, mutaflık, semercilik, çarıkçılık, yemenicilik, dericilik, küpçülük, süpürgecilik, demircilik, tenekecilik, iğne oyacılığı, müzik aletleri yapımcılığı, oymacılık, yayıkçılık, kuyumculuk ve folklorik elbise işlemeciliği gibi el sanatlarıyla öne çıkıyor.

Tokat ve Niksar aynı zamanda damak tadıyla da ünlü iki kent. Tokat kebabı, Niksar cevizi, Ayvaz suyu, Olca salça, cevizli ekmek, cevizli sucuk, cevizli köme, cevizli bahar, Kazova ve Ladik üzümleri, Zile pekmezi, leylek giliği, baklalı dolma, patlıcan pehlisi, dolma içi, erikli dolma, bacaklı çorba, helle çorbası, gendime togası çorbası, bat, kabak kabuğu kavurması gibi yemekler Tokat ve Niksar yöresi ile özdeşlemiş lezzetler olarak tanıtılacak.Aynı zamanda daha sağlıklı yaşamak isteyenler için Niksar standında, yörede yetişen organik ürünler sergilenecek ve ikram edilecek.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, ilçenin tanıtımı konusunda hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek, "Yatırımcı gelmesi, turizm potansiyelimizin değerlendirilmesi, ilgi ve cazibe merkezi olabilmemiz tanınmamızla doğrudan ilgili. Kimse, Niksar'ı merak edip araştırmaz. Biz Niksar'ı tanıtmak için çaba harcamak zorundayız. EMİTT Fuarı'nı uluslararası boyutuyla çok önemli görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da katıldık ve büyük bir tanıtım atağı yaptık. Niksar her geçen gün marka şehir olma yolunda önemli mesafeler alıyor. Bu yılda özenle hazırlandık. EMİTT'te farklı ve ilginç etkinliklerimizle ses getirip, gündem oluşturacağız.

Niksar Belediyesi'nin hizmetlerini, Niksar'ın doğal ve tarihi zenginliklerini, sanayicilerimizin ürünlerini, sanatkarlarımızın eserlerini layıkıyla tanıtmak istiyoruz. 130 metrekarelik Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Standında yer almamızın yanında müstakil olarak oluşturacağımız 42 metrekarelik standda Niksar'ı öne çıkaracağız. Niksar standına tüm hemşehrilerimiz davet ediliyor ve özellikle İstanbul'da yaşayanların mutlaka uğramalarını bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?