4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Doğalgazda geri sayım başladı

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal'ın mayıs ayında doğalgazı kullanabileceğini söyledi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde doğalgaz çalışmaları kapsamında bugüne kadar 10 bin 500 konutun kapısının önüne kadar doğalgaz dağıtım kutuları bağlandığı bildirildi. Doğalgazı mayıs ayı içerisinde yakmayı planladıklarını belirten Başkan Gözen, "Ayrıca 2008 yılı içerisinde yeni çalışmalar yapılacak olan mahallelerimizde yine bu yıl içerisinde doğalgazı kullanabilecekler. Bu yıl da birkaç bir konut daha ilave edersek bu da demektir ki şehrimizin yarıdan fazlasını doğalgaz tesisatı döşenmiş, kapılarının önüne kadar hat çekilmiş kullanıma hazır halde olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Başkan Gözen, bugüne kadar yapılmayan tüm işleri yapmak üzere göreve geldiklerini ifade ederek, "Devlet daireleri ve devletin hizmet vereceği alanlarda dahil olmak üzere herkesin söz verip de bir türlü yapamadığı ve yapmaya cesaret edemediği hizmetleri yapmak üzere bu göreve geldik. İnanıyorum ki Turhal'da bazı şeylerin değiştiğini hep beraber görmekteyiz.

Fazla süslemeye gitmiyoruz ama kalıcı eserleri de bir ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim 4 yıllık dönemimizde 2 tane Anadolu lisesi yapıldı. Baklacıoğlu ve Dinçer ailelerine de bu iki okulumuza yapmış oldukları katkılardan dolayı her fırsatta kendilerine teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Bizde belediye olarak bu okullarımıza hazır beton katkısında bulunarak eğitime açılmalarını sağladık. Bunun yanı sıra yine ilçemiz Celal Mahallesi’nde Şeker Fabrikası’na ait olan ve ziraat tarlası olarak bilenen arazide imar çalışmalarımızla 13 dönümlük arsayı milli eğitime tahsis etmiştik. O arsaya 12'şer derslikli 2 binanın çok hızlı bir şekilde yükseldiğini görmekteyiz. Yine dönemimizde bildiğiniz gibi TOKİ konutlar inşa edildi. TOKİ konutları yapılan yerlere okul yapmakta idi. Ama o okulu toplu konut alanı içerisinde bir yer vererek yaptırmış olsaydık bu okulun parasını buradan konut alan hemşehrilerimiz ödeyecekti. Fakat biz TOKİ'ye ayrı bir yerden arsa tahsis ettiğimiz için Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol gereği umuyorum ki çok kısa sürede ihale işlemlerinin ardından bir okul daha inşa ettireceğiz. Bu okulumuz da Yenişehir bölgemizde Dubleks Evler diye bildiğimiz konutların alt kısmındaki alana inşa edilecek.

Ayrıca vilayetimiz tarafın dan da ihalesi yapılan en az 200 öğrencilik ilköğretim öğrenci yurdu da Cumhuriyet Lisemizin yanında bulunan alan yapılacak. Yani şunu söylüyorum: Turhal'da yapılamayan, özlemi duyulan hizmetleri gerçekleştirerek sonuçlarını tek tek almaya çalışıyoruz. Tabii ki bunlar Belediye Meclis üyelerimizin yoğun gayretleri ile de ortaya çıkıyor. Özellikle başta adliye sarayı olmak üzere, eğitime yaptıkları katkılardan ve diğer hizmetlerimize verdikleri desteklerden dolayı milletvekillerimiz ve Belediye Meclis üyelerimize şükranlarımı arz ediyorum. İlçemiz için çok büyük önem arz eden üniversite ile ilgili bazı projelerimiz de var. İnşallah bunları da gerçekleştirdiğimizde sizlere açıklayıp aynı mutluluğu birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:32:06
Güncelleme :7 Şubat 2008 Perşembe 15:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
egmen IP: 78.167.183.xxx Tarih : 7.02.2008 23:30:01

sn baskan ben tokat.ta ıkamet edıyorum ve ısım geregı haftada ıkı uckez ankaraya gıdıyorum sız once turhal gırıs yolu ve cıkıs yolunu asfalt yapın tarladan beter durumda turhalın dısında kalan yol yanı benzınlıklerın ordan turhalın batı tarafına kadar yol demeye sahıt lazım sızde vıtrıne oynamayın