4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

TEKEL işçilerinden iş bırakmama eylemi

Tek Gıda-İş Sendikası'na bağlı işçiler Türkiye genelindeki TEKEL Sigara Fabrikaları ve tütün işletmelerinde gece iş bırakmama eylemi yapacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen TEKEL Sigara Fabrikaları'nın satışına teklif verileceği tarihe günler kala TEKEL işçileri eylem hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda 15 Şubat Cuma günü Tokat'ta 15.30'da vardiya girişi yapan 500 TEKEL Tokat Sigara Fabrikası işçisi saat 22.30'da vardiya çıkışı ellerinde meşalelerle eylem yapacak. Yapılacak basın açıklamasının ardından işçiler fabrikaya geri dönerek geceyi fabrikada geçirecek.

TEKEL işçileri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na TEKEL Sigara Fabrikaları'nın satışı için teklif verileceği 18 Şubat Pazartesi günü ise Ankara'da eylem yapacak. TEKEL çalışanları olarak bedel ödemeye hazır olduklarını belirten Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı Suat Karlıkaya, eylemlerinin TEKEL özelleştirme kapsamından çıkartılıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Karlıkaya, "Bedel ne olursa olsun işimiz ve ekmeğimiz için bunu ödeyeceğiz. Cuma günü akşam vardiya çıkışında iş yerlerini terk etmeyeceğiz ve geceyi fabrikada geçireceğiz. 18 Şubat Pazartesi günü ise 06.30'da Ankara'ya yaklaşık 30 otobüsle yola çıkacağız. Ankara'da Özelleştirme İdaresi'nin önünde yapılacak mitinge katılarak, TEKEL'i satın almak isteyen şirketlerden teklif alınırsa bu tekliflere göre hareket tarzımızı belirleyeceğiz. TEKEL'e teklif gelirse keskinlikle TEKEL'i sattırmayacağız. Şayet o gün TEKEL için teklif gelmez ise bizim için yeni bir eylem süreci başlayacak. TEKEL'in Özelleştirme Dairesi'nden çıkarılma mücadelesi
devam edecek. Şu anda işçi kardeşlerimiz Tek Gıda-İş Sendikası olarak omuz omuza mücadelelerini sürdürüyor. Biz bu meseleye inandık kazanacağımızdan hiç bir şüphemiz yok. Bu noktada halkımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.

TEKEL'e 18 Şubat 2008 tarihinde teklif verecek firmalar arasında British Amerikan Tobacco, JTI, Doğan Holding-Citi Venture Capital International, Sigara Üretim ve Pazarlama A.Ş, yatırım fonu Cinven ile Rusya ve İngiltere'den yatırımcı şirket ve fonların yer aldığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih demirer IP: 88.255.104.xxx Tarih : 16.02.2008 05:13:25

helal sana başkanım çok güzel demeç vermişsin başarılarının devamını dilerim bende bir tekel çalışanı olarak sizi destekliyor ve tüm görüşlerinize katılıyorum