4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İstanbul-Tokat seferleri tekrar başladı

Atlasjet Havayolları tarafından durdurulan İstanbul-Tokat seferleri 11 günlük aranın ardından tekrar başladı. Atlasjet Havayolları Tokat Bölge Müdürü Adnan İkikat, havaalanın 'pist yönün hatalı olduğu ve cami minaresinin risk oluşturduğu' şeklinde gündemde yer edinen iddialara karşı, "Öyle bir problem olsa sivil havacılık teşkilatı kesinlikle müsaade etmez" dedi.

Atlasjet Havayolları tarafından İstanbul-Tokat seferleri 26 Aralık 2007 tarihinde hava şartları nedeniyle Nisan ayına kadar durdurulmuştu. Yapılan ikili görüşmeler ve temaslar sonucu olumsuz hava şartlarında Sivas Havaalanı'nın kullanılmanın sağlanmasıyla 11 gün aradan sonra Atlasjet Havayolları ilk seferini yaptı.

İstanbul'dan Tokat Havaalanı'na 35 yolcusuyla saat 12.40'da inen uçak, Tokat'tan İstanbul'a 42 yolcusuyla 13.40'da hareket etti. Tokat'a uçak seferlerin tekrar başlamasının sevincini yaşayan vatandaşlar ise arzularının her gün sefer yapılması olduğunu kaydetti. Atlasjet Havayolları Tokat Bölge Müdürü Adnan İkikat, yolcu sayısının az olmasının seferlerin tekrar başladığının yeterince duyurulamamasından kaynaklandığını söyledi.

İkikat, havaalanın tekrar hava trafiğine açılmasında Sivas Havaalanı'nın kapalı havalarda yedek havaalanı olarak kullanılmasına imkan sağlanmasının önemli etken olduğunu ifade ederek, havaalanın 'pist yönün hatalı olduğu ve cami minaresinin risk oluşturduğu' şeklinde gündemde yer edinen iddialarla ilgili ise şöyle konuştu: "Teknik konularda bizim yorum yapmamız yanlış olur. Gerekli yorumu gelen teknik heyet yaptı. Bugüne kadar 13 aydır uçtuk. Herhangi bir problem yoktu da bugün mü var. Öyle bir problem olsa sivil havacılık teşkilatı kesinlikle müsaade etmez."

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 19:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?