2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Bağ bozumu başladı

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, kentte üreticilerin bağcılıktan yılda yaklaşık 15 milyon YTL gelir elde ettiğini belirterek, "Türkiye'de insanlar aç kalmayacaksa işlenmemiş bir karış toprak bırakmayacağız" dedi.

Tokat'ın Küçükyıldız Köyü'nde düzenlenen bağ bozumu töreninde konuşan Vali Nasuhbeyoğlu, il genelinde 10 yıl içinde kaybolan üzüm bağlarının yeniden canlandırılması için çalıştıklarını söyleyerek, "Amacımız ilimizde üzüm üretimini 50 bin ton seviyelerine çıkarmak. Bağcılık ilimiz ekonomisine yaklaşık 15 milyon YTL katkı sağlıyor. Sadece üzüm üretiminden değil, yapraklarından da gelir elde ediyoruz. Bu anlamda ilimizden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 2.5 yılda 130 ton üzüm yaprağı ihraç edilmiştir" dedi.

Tokat'ın geçmiş dönemlerde narenciye üzümüyle dünyada adından söz ettirdiğini hatırlatan Nasuhbeyoğlu, "Tokat nasıl bakırcılığıyla, yazmacılığıyla meşhursa ürettiği üzümle de meşhurdur. Tokat üzüm yaprağının ünü de ülke sınırları dışına taşmıştır. Üzümün yaprağını ihraç ediyoruz. Bu sevindiren bir durumdur. Eski bir bağcılık havzasındayız ve bu işten gelirimiz 15 milyon YTL'yi geçmeli. Bunun önümüzdeki 10 yıl içinde 45-50 milyon YTL'yi bulmasını istiyorum. Yaptığımız işi sevelim ve karının farkında olarak çalışalım" diye konuştu.

Tokat'ta narenciyenin dışında her türlü üretim yapıldığının altını çizen Nasuhbeyoğlu, çiftçinin her zaman yanında olduklarını da vurguladı. Nasuhbeyoğlu, "Bu ülkede eğer insanlar aç kalmayacaksa şu toprakları boş bırakmayacağız. Herkes işini en iyi şekilde yapmalı. Eğitimci vereceği eğitimle, doktor sağlık hizmetiyle, bürokrat iştigal ettiği alandaki aksaklıkların giderilmesiyle, çiftçi üretimiyle, sanayici yatırımıyla, işçi işini daha iyi yapmanın derdiyle dertlenecek. Dertleneceğiz ki, ülkemizi ve kendimizi kalkındıralım, çocuklarımıza da iyi bir gelecek hazırlayalım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Nasuhbeyoğlu, üzüm keserek kentteki bağ bozumunu başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 11:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?