3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Doğalgaz çağrısı yanıt buldu

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO), şehir içi doğalgaz dağıtım ihalesine Tokatlı sanayici ve işadamlarının girmesi için yaptığı duyurular sonuç verdi. Tokat Gaz A.Ş. adı altında kurulan şirket yeterlilik için müracaatta bulundu.

TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Tokat adına kurulan Tokat Gaz A.Ş.'nin ihaleyi kazanmasını ümit ettiklerini belirterek, "Yeni kurulan şirketin Tokat'a istihdam yönünde katkısı olacağı düşüncesindeyiz.

Tokat Gaz A.Ş.'yi kuran işadamlarımız yeterlilik için müracaatta bulundu. Bir ay içinde yeterlilikle ilgili açıklama yapılacak" dedi. Sarıtaşlı, Tokat Gaz A.Ş. ile ilgili geniş açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağını da kaydederek, şirket yetkililerinin ileriki zamanda detaylı bilgiler vereceğini, bu tür şirketlerin ilde kurulmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Tokat Gaz A.Ş.'nin işadamlarının birlik ve beraberliği için iyi bir örnek oluşturduğunu, sadece doğalgazda değil, diğer yatırımlarda da biraraya gelmelerini ümit ettiklerini ifade eden Sarıtaşlı, "Örneğin Tokat'ta bulunan büyük mermer rezervlerinin çıkarılması anlamında işadamlarımız biraraya gelerek şirketler kurmalı. Tokat birlik ve beraberlikle Kayseri ve Çorum örneğini oluşturmalı. Artık 'küçük olsun da benim olsun' düşüncesinden hareketle bir yere varmanın mümkün olmadığını herkes görmeli. Güç birlikten doğar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 16:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?