3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Kelkit Havzası Tokat'ta toplanıyor

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği tarafından 05-07 Ağustos 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Kelkit Havzası Kırsal Kalkınma, Sürdürülebilir Yaşam ve Üretim Stratejileri" konulu toplantının Tokat'ta yapılacağı bildirildi.

Kelkit Havzası üzerinde yer alan Tokat, Sivas, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane valilikleri, Tokat Gaziosmanpaşa ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 15 ilçe ile bu ilçelere bağlı belde belediyeleri ve ÇEKÜL Vakfı'nın oluşturduğu Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Tokat'ta "Kelkit Havzası Kırsal Kalkınma, Sürdürülebilir Yaşam ve Üretim Stratejisi" konulu bir toplantı düzenleyecek.

Yapılacak akademik toplantı öncesi Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığında 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kelkit Platformu Genel Sekreteri ve Tokat İl Özel İdare Müdür Yardımcısı Adnan Şahin, toplantının Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) ev sahipliğinde Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, GOÜ ve Çekül Vakfı Proje ortaklığında yapılacağını ifade etti.

Birliğin yapılan çalışmalarla bir sinerji yakaladığını ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu ise, bundan sonraki süreçte de bu birliktelikle güzel neticeler alacaklarını belirterek, "Bilimsel verilerden bölgenin kalkınmasının sağlanmasında yararlanma olgusu burada çok büyük önem arz ediyor. Bizim birinci derecedeki amacımız temiz kalmış Kelkit Havzası'nın tüm bu yaşadığımız yörenin temiz tarım olgusu içinde sürdürmesi. Burada Kelkit Irmağı, Yeşilırmak bir simge, bütün buraya akan derelerde ve onun çevresinde yaşan insanlarımız asıl hedefimiz. Yani bu havzada yaşayan 2 milyon 600 bin insanımızın sorunlarının başında gelen olgu, üretimdeki kalitenin artırılmasına destek vermek" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli de, yapılacak toplantının önemine değinerek devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 15:47:33
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 15:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?