2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Köylülere hayvan desteği

Tokat'ın merkeze bağlı Derekışla, Acıpınar ve İhsaniye köylerinde ihtiyaç sahibi 15 aileye Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında damızlık küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Tokat Veteriner Sağlık Hizmetleri Besicilik Nakliye Gıda Tarım Ürünleri İmalatı Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti'nde düzenlenen hayvan dağıtım törenine Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, daire müdürleri ve köy halkı katıldı.

Proje konusunda bilgi veren Tokat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ayhan Tüzer, ihtiyaç sahibi 15 aileye, aile başı 11 adet Karayaka ırkı koyun ve 1 adet koç olmak üzere toplam 180 adet küçükbaş hayvan teslimi yapıldığını söyledi. Tüzer, "Bu projenin vakfımıza maliyeti toplam 42 bin YTL olmuştur. Hayvanları almaya hak kazanan vatandaşlarımız ilk yıl ödemesiz, 3 eşit taksitte faizsiz olarak geri ödeyecekler. Hayvan sahiplerinin bu projeden yıllık 3 bin 500 YTL gelir elde etmesi beklenmektedir" dedi.

Vali Erdoğan Gürbüz ise, hizmet kervanının her gün biraz daha aratarak devam edeceğini belirterek, "Göreve başladığım günün ilk haftası bu güzel köyümüze hizmet yapmak için geldik. Bugün Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında yardımlarımız devam edecek. Bu sene SYDV tarafından fakru zaruret içerisinde bulunan vatandaşlarımıza yiyecek, kömür, giysi vb. maddelerden oluşan 1.2 milyon YTL harcama yapılmıştır. Amacımız vatandaşımızı köylülerimizi biraz da kendi katkılarını kullanmak suretiyle geri ödemeli de olsa bir emek karşılığı kar etmeyi sağlamaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Gürbüz ve daire müdürleri kura çekerek, koyunları sahiplerine dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 18:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?