2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

RESÜT'ten entegre et tesisi

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde Mayıs 2005 tarihinde 49 ortaklı olarak kurulan ve bugün ortak sayısı 95'e ulaşan Reşadiye Tarım Hayvancılık Doğal Ürünler Süt ve Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş.'nin (RESÜT), 2006 yılı içinde birinci sınıf et entegre tesisini faaliyete geçireceği bildirildi.

Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ile birlikte ziyaret ettiği RESÜT'ün kısa sürede gösterdiği performansı beğenen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Bu süt fabrikasının inşaatı kısa sürede bitirilerek 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçti. İl Özel İdaremiz tarafından verilen deneme üretimi iznine müteakip üretime başlandı. Şimdi bir de et entegre tesisini faaliyete geçirecek olması Tokat ekonomisi açısından son derece sevindirici. Bu tesis inşaat halinde. RESÜT, Tokat ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Bütün ortakları kutluyorum" dedi.

Birinci sınıf et entegre tesisinin 2 bin metrekare kapalı alanı olacak. Günlük 100 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvan kesim ve işleme kapasitesi bulunacak tesisin inşaat çalışmaları devam ederken, teknolojik altyapı araştırmaları da sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:10:50
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?