23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Pekel:"Her düşünce özgürce konuşabilmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel, son günlerde kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan "Osmanlı Ermenileri" konferansının yapılmasında bir sakınca olmadığını, Türkiye'de her konunun özgürce konuşulabilmesi gerektiğini belirterek, "Bir suç unsuru varsa bu yargının işidir" dedi.

Bandırma CHP İlçe Teşkilat Merkezi'nde gündemdeki konularla alakalı bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Sedat Pekel, Osmanlı Ermenileri konferansının iptali için alınan yargı kararını doğru bulmadıklarını ve Türkiye'de suç unsuru teşkil etmeyen her konunun özgürce tartışılması gerektiğini söyledi. Basın toplantısında özelleştirmelere de değinen Pekel, CHP olarak özelleştirmelere topyekün karşı olmadıklarını belirterek, "Ancak özelleştirilecek yerler ülkemiz açısından stratejik öneme sahip olmaması gerekir. Türkiye için stratejik öneme sahip yerlerin yabancı sermaye eline geçmesini doğru bulmuyoruz" dedi. Parti olarak yabancı sermayenin Türkiye'de yatırım yapmasına destek verdiklerini ifade eden Pekel, "Biz yabancı sermaye gelsin, ülkemizde fabrikalar açsın, işsizlik azalsın istiyoruz. Ülkemizin sıcak paraya her zaman ihtiyacı vardır. Özelleştirilecek devlet iştiraklerinde çalışanların haklarının korunması ilk başta gelen şartlardan olmalıdır" diye konuştu.

Son zamanlarda ülkemizde terör olayların artması konusunu da değerlendiren Pekel, bu olayların öncesinde ve sonrasında hükümetin gerekli önlemleri almadığını söyledi. Türkiye'nin dört bir yanında arttırılan provokatif eylemlere karşı devletin gerekli önlemleri derhal alması gerektiğini savunan Pekel, "Binlerce şehidimize mal olan terör olaylarının tekrar artmaya başlaması bizi kaygılandırıyor. İşsizlik sorununun çözüme kavuşması terör zeminini de ortadan kaldırır" şeklinde konuştu. Pekel, hükümetin ortaya koyduğu "Köy Bazlı Yatırım Yönetmeliği"nde Türkiye genelinde 16 tane büyük ilin kapsama alınmasına rağmen Balıkesir'in proje dışında kalmasının il için bir kayıp olduğunu söyledi. İl genelinde her geçen gün işsizlik oranının arttığını ileri süren Milletvekili Pekel, işyeri açmak isteyen yatırımcının önüne bürokratik engellerin konulmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 01:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?