2
Haziran
2024
Pazar
SİYASET

TEKEL işçilerinden eylem

Özelleştirme kapsamına alınan TEKEL Bandırma Yaprak Tütün İşletmesi çalışanları, fabrikanın kapatılmak istenmesini protesto etmek için işyeri terk etmeme eylemi yaptı.

TEKEL Bandırma Yaprak Tütün İşletmesi'nde çalışan 120 işçi, mesai bitiminden sonra bağlı oldukları Tek Gıda-İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Zeki Aydoğan'la birlikte fabrika önünde eylem yaptı. Fabrika önünde işçiler adına bir basın açıklaması yapan sendika başkanı Zeki Aydoğan, TEKEL işletmelerinde kesintisiz eylem sürecinin başladığını belirterek, "Bugün bir günlük işyeri terk etmeme eylemiyle, eylem sürecine başladık.

Tek Gıda-İş Sendikası olarak üyelerimizin her şeyden önce kendilerine ve sendikalarına duyduğu güvenle bugün içerisinde bulunduğumuz eylem sürecinde geçmişte olduğuna benzer etkili sonuçlar alınacağına inancımız tamdır. Biz üyelerimize ve gücümüze inanıyoruz. Bugüne kadar başardık, bundan sonra da başarı bizim ve ülkemizin kalacaktır. TEKEL bizimdir, bizim kalacaktır. Bugün başladığımız eylem sürecinde yasal haklarımızı göz önünde bulundurarak her türlü mücadeleyi vereceğiz. Hatta eylemimiz beş günlük sürelerle açlık grevine kadar gidecektir" dedi.

Fabrika önündeki basın açıklamasından sonra bir süre slogan atan grup, fabrikaya girerek sabaha kadar işyerlerinde kaldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 01:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?