19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Susurluk yolu sürücüleri bezdirdi

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz Bölgeleri'ne gidenlerin ana yol güzergahlarından olan Bandırma-Susurluk arası karayolu çalışmalarının yarım kalması trafikte zor ve tehlikeli anların yaşamasına neden oluyor.

 
Özellikle yaz aylarında Ege ve Akdeniz Bölgeleri'ne tatile gitmek isteyen İstanbullu vatandaşların hızlı feribotla bağlantılı olması nedeniyle en çok tercih ettikleri güzergahların başında gelen Bandırma-Susurluk arasındaki karayolunda süren duble yol çalışmalarına, müteahhit firmayla yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yaklaşık 10 aydır devam edilemiyor. 

İki şerit olan yolun bazı bölümlerinin, yapım çalışmalarının yarım kalmasıyla birlikte toz, toprak ve taş içinde kalması sürücülere güç anlar yaşatıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özel araç, otobüs ve kamyon trafiğinin yoğun olarak yaşandığı karayolu, araçların geçişiyle kalkan tozla beraber adeta beyaz bir örtüye bürünüyor. 

Toz nedeniyle gündüz saatlerinde bile görüş mesafesi birkaç metreye düşerken, yolun taşlı ve çukurlarla dolu olması nedeniyle sürücüler yolda güçlükle ilerleyebiliyor. Yolun bozuk olmasının yoğun yaz trafiğinde kendileri için büyük tehlike arz ettiğini belirten sürücüler ise, hiç olmazsa yaz öncesinde bozuk bölgelerin asfaltlanmasını istiyor. AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, geçtiğimiz Mayıs ayında, yapımına 2 sene önce başlanan ancak henüz tamamlanamayan Bandırma-Susurluk arasındaki duble yol inşaatını yapan müteahhit firmanın yol çalışmasını zamanında bitirememesi ve yetersiz kalması nedeniyle yeni ihale açılacağını açıklamıştı.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 02:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?