1
Mayıs
2024
Çarşamba
KADIN

Dünya Kadınlar Günü

Vali Nihat Canpolat, kadınların sosyal hayata katılmalarının Türkiye'nin en büyük hedefleri arasında olduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadının Statüsü Birimi ve sivil toplum kadın örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği programda konuşan Vali Nihat Canpolat, kadınların kendi meselelerine sahip çıkmalarının gelecekte çağdaş bir kesim olma yolunda faydalı olacağını belirtti. Türk kadınlarının başarılarının artmasının sevindirici olduğunu ifade eden Canpolat, "Türk kadınlarının toplumsal hayata katılmaları Türkiye'nin en büyük hedefleri arasındadır. Devlet ve sivil toplum örgütleri kadınların gelişmesi için çaba gösteriyor. Hak ve hürriyetlerin eşit sayıldığı, ayrımcılığın önlendiği bir toplum istiyoruz" dedi.

Bursalı yazar İnci Aral ise, dünyada birçok önemli mesele olduğunu, bunun yanında bir de kadınların sıkıntıları olduğunu kaydederek, "Toplumsal çalkantılar ve gelir eşitsizliği yaşanan ülkelerde, en çok zararı kadınlar görmekte. Ülkemizde de kadınların sorunları var. Bu sorunları toplumun dışında görmek imkansızdır. Türkiye'de birçok kadın grubu var. Bu salonda bulunan biz kadınlar çok şanslıyız. Özgür olmayı ve rahat hareket edebilmeyi Atatürk'e borçluyuz. Yolumuz çok uzun, bizim durumumuzda olmayan ve kötü şartlarda bulunan birçok kadın var. Bu kadınlara bizler destek olarak bilinçlendirip, haklarını arayan grup haline getirmeliyiz. Çünkü kadınlar fert olma yolunda tek başlarına yürüyorlar" diye konuştu.

Erkeklerin kendilerini zorluk ve çaresizlik içinde buldukları zaman zalim olduklarını vurgulayan Aral, "Bizler de birer anne olarak, çocuklarımıza karşı zor ve çaresizlik içindeyken zalim olmayalım. Hepimiz, erkeklik rolünü yerine getiremediğini hisseden ve çaresizlik içinde bulunan erkeklerin kurbanı olmuşuzdur. Kadın olarak, rolünün altında ezilen ve çaresiz duruma düşen erkeklerimize destek olalım" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 15:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?