16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

18 gün 18 gece festival coşkusu

İnegöl Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, yurtdışından gelen misafir Folklor Ekiplerinin Oyunları ile başladı.

18 gün 18 gece sürecek olan Uluslararası Festival, çok farklı ve renkli etkinliklere sahne olacak.

Aylardır gece-gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ü geleceğe taşımak için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Başkan Aktaş, Hikmet Şahin Kültür Park’ı içinde yapılan açılışta yaptığı konuşmada, İnegöl’ün, Kafkaslardan, Balkanlardan ve Anadolu’dan gelen halklarla güzel bir mozaik oluşturduğunu dile getirdi.

BU YIL İTİBARİ İLE ULUSLARARASI 

Aktaş, her yıl coşku ile yapılan Kültür ve Sanat Festivalinin, bu yıl itibari ile Uluslararası düzeye taşındığını kaydetti.

Belediyenin rutin işleri dışında halkın, sosyal, sportif ve kültürel alandaki ihtiyaçlarını da karşılaması gerektiğini belirten Aktaş ‘’ Bu yılki festivalimizde esnaf odaları, spor klüpleri, müzik dernek ve grupları, festival bölgesinde stand açarak festivalimizin daha renkli geçmesine katkıda bulunmaktadırlar.

Her kesimin beklentilerine cevap verecek festivalimizde ülkemizin önemli ses sanatçılarından Ebru Gündeş, Türk Tiyatrosunun duayeni Nejat Uygur, Uluslararası üne sahip İllüzyonist Sermek Erkin, Rock ve Anadolu Rock Grupları, İlçemiz Müzik Derneği ve Dünyanın bir çok ülkesinden gelen Misafir Halk oyunu gurupları ile halkımızı buluşturacağız.

Ayrıca halkımız için film gösterileri, futbol ve basketbol turnuvaları ile 06 Eylülde yaşayacağımız İnegöl Kurtuluş gününü yapılacak anlamlı bir Kurtuluş Günü ile taçlandıracağız’’ diye konuştu.

Tüm faaliyetlerin ücretsiz olacağını belirten Aktaş, Türkiye’nin her bölgesinden gelecek misafirlere ise kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bildirdi.

Bülent Yılmaz - Kenthaber / İnegöl
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 10:51:40
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 11:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yener yaman IP: 172.177.83.xxx Tarih : 23.08.2005 00:46:22
Baskana Basarilar hayirli olsun saygilar.