16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Yabancı folklorcüler İnegöl'de

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bulunan 4 ülkenin folklor grupları, Kaymakam Erdoğan Bektaş ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Geçen hafta sonu kortej yürüyüşü ile başlayan ve 18 gün, 18 gece devam edecek olan 2. Uluslararası İnegöl Kültür Sanat Festivali için ilçede bulunan Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya ve Balkarya Özerk Cumhuriyeti folklor ekipleri, Kaymakam Erdoğan Bektaş ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Bektaş ve Aktaş'a ülkelerinin kültürlerini yansıtan hediyeler veren gruplar, İnegöl'e duydukları hayranlığı dile getirdi.

İnegöl'ün çok değişik kültürlerden gelen insanların ikamet ettiği kozmopolit bir yer olduğunu ifade eden Bektaş, "Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde sizler gibi yurtdışından gelen farklı kültürlerin folklor ekiplerini seyretme imkanı bulduk.

Türkiye'nin sınırları keskin sınırlar değildir. Asırlardır komşularımız ile kültürel münasebetler içinde bulunduk. Komşuluk şartlarını yerine getiren ülkelerde de şu anda ilişkilerimiz devam ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 13:47:05
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 14:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?