23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Büyük usta İnegöl'ü gülmekten kırıp geçirdi

İkinci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen şenliklerin 3.gününde Türk Tiyatrosunun duayeni Nejat Uygur İnegöl halkıyla buluştu. Hikmet Şahin Kültürparkı içindeki anfi tiyatroda ‘’Cibali Karakolu’’ adlı oyunu sahneleyen Nejat Uygur ve ekibi, binlerce İnegöllüye unutulmaz bir gece yaşattı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önemli bir toplantı nedeniyle katılamadığı geceye, Belediye Başkan Vekili Doğan Şengöz, Garnizon Komutanı Prs.Kd.Bnb Tamer Tosun, Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, Tahtaköprü Belediye Başkanı Salih Şahin, İnegöl Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Er, Daire Müdürleri, İnegöl Belediye Personeli, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve beş bine yakın davetli katıldı.

Cibali Karakolu adlı oyunuyla ikinci kez İnegöl halkının karşısına çıkan Uygur ve ekibi büyük bir performansla 2.5 saat boyunca sahnede kalarak izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Oyun sonunda yoğun bir tezahüratla karşılaşan Nejat Uygur ve ekibine Belediye Başkan vekili Doğan Şengöz tarafından çiçek takdim edildi.

Ayrıca tiyatro kurucuları tarafından, Tiyatronun üstadı olarak nitelendirilen Nejat Uygur’a ‘’Büyük Usta’’ kavuğu da giydirildi. İnegöl’ün kendi için özel bir yeri olduğunu ifade eden Nejat Uygur, yılda bir defa geldiği İnegöl’e ayda bir, hatta haftada bir bile gelmenin kendisi için büyük bir zevk olacağını dile getirdi. ‘’Nasrettin Hoca Avrupa Birliğinde’’ adlı oyunuyla tekrar İnegöl halkıyla bir araya gelmek istediğini belirten Uygur ‘’İnegöl gerçekten dışardan gözüktüğü gibi değilmiş. İnegöl’ü ve İnegöl insanını tanıdıktan sonra, İnegöl’den ayrılmak gerçekten zor. Görüyorum ki, genç Belediye Başkanı Alinur Aktaş çok büyük işler başarmış ve İnegöl halkının gönlünde taht kurmuş. Böyle büyük bir festivalden alnının akıyla çıkmak zor iştir. Başkan Aktaş’ı tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

Bülent Yılmaz - Kenthaber / İnegöl
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 11:05:41
Güncelleme :25 Ağustos 2005 Perşembe 01:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?