3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Gelibolu, çöp sorununu Dünya Bankasıyla çözüyor

Gelibolu, çöp sorununu Dünya bankasının onayladığı proje ile çözüyor.

Gelibolu çöplüğünün şehirler arası yol üzerinde olması nedeni ile kötü bir görünüm yaratması Başkan Cihat Bingöl’ü bu sorunu çözme arayışlarına itti. Gelibolu belediyesinin çözüm arayışları içerisinde olan Çöp Depolama tesisi için gereken para bulma zorluğuna ise, Dünya Bankası yetişti.

Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl’ün hazırlattığı çöp depolama projesi İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankasına 93 proje ile birlikte sunuldu. Sunulan projeler elenerek 13’e indirildi.

Dünya Bankasının kabul ettiği 13 proje arasında Gelibolu Belediyesinin de olması ilçede adeta bayram havası estirdi. Kabul edilen projelerin imza töreni için Ankara’ya temsilen Mersin Büyükşehir belediye başkanı,Polatlı belediye başkanı ve Gelibolu belediye başkanı davet edildiler. Bu belediye başkanları arasında Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl’ün de olması projenin değerini gösterdi.

Ankara’ya giden Gelibolu belediye başkanı Cihat Bingöl, “Belediye Hizmetleri Proje Antlaşması”nı Hazine Müsteşarlığında Dünya Bankası adına Banka’nın Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, İller Bankası adına Banka’nın Genel Müdürü Hidayet Atasoy ve Bankanın Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Kaptan ile birlikte imzaladılar.

Dünya Bankası’nın 13 proje’ye 275 milyon dolar kredi verdiğini söyleyen Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl, “5 yıl ödemesiz, 17 yıl vadeli, yüzde 2-2.50 arası değişen faiz oranıyla bu krediyi kullanacağız.Gelibolu belediyesinin bu krediden 2.179 euro alacaktır. Bizim bu yaptığımız projeler diğer belediyelere de örnek olacaktır.Bu proje bittiğinde Gelibolu’nun çöp sorunu diye bir şey olmayacağı gibi, diğer ilçe ve hatta illere bile örnek olacak bir şehir olacaktır” dedi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Gelibolu Belediye Başkanı Bingöl,”93 projeden ilk 13’e girerek, Gelibolu’ya böyle bir tesis kazandırdığımız için mutluyuz. Buproje için 6 yıldır uğraşıyorum. Proje nin uygulanması için ilanımızı da yaptık. İki gün içerisinde onlarca müracaat oldu. İnşallah yaz başında inşaata başlayıp, 15 veya 16 ay içerisinde bitecektir.Bu tesisin Gelibolu’ya ekonomik ve sosyal olarakta katkısı olacaktır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 18:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?