3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Oda Başkanından açıklama

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan, ilin ulaşım, turizm, tarım, sanayi ve eğitim konularında önemli sorunları olduğunu belirterek, oda olarak bu konulara ağırlık verdiklerini söyledi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) İlhami Tezcan, yaptığı açıklamada, görev başına gelmelerinin ardından ilin sorunlarının çözümünü sağlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, "Bu konuda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. İlimizin ulaşım, turizm, tarım, sanayi ve eğitim konularında önemli sorunları var. En kısa sürede bunlara çözüm bulunması lazım. Ulaşım konusunda mevcut başlatılan duble yolların tamamlanması, Çanakkale-Ayvacık gümrük kapılarının açılması, özelleştirilen şehir hatları vapur işlerinde özel sektörün de katılımlarıyla üstün kalite ve hizmet sağlanması, Ro-ro seferleri için Çanakkale liman ücretlerinden devletin aldığı payın düşürülmesi, Çanakkale-Bandırma demiryolu ulaşımının sağlanması gerekiyor" dedi.

İlhami Tezcan, turizm kenti Çanakkale'de bu konuda da sorunların bulunduğunu belirterek, "Gelibolu Yarımadası ziyaretlerinde il merkezimizde ve şehitliklerin dolaşımında büyük sorunlar yaşanıyor. Milli ve manevi duyguları geliştirmek adına yapılan bu ziyaretler maalesef amacına ulaşamıyor. Cumartesi gününde yoğunluk kazanan bu ziyaretlerden dolayı ilde büyük bir trafik sıkıntısı yaşanırken, gemi trafiği de yetersiz kaldığından şehirde büyük bir kaos yaşanabiliyor. Ayrıca bu kalabalık sebebiylede Milli Park alanında çevre kirliliği de kontrol edilemiyor. Bu sorunların çözümü ise Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların gelişlerinin rezervasyon sistemine bağlanması ve hafta içine yayılmasıyla mümkün olacak. Bu konuda yeni başlatılan rezervasyon sisteminin bu sorunun çözümünde etkili olacağına inanıyorum" diye konuştu.

ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan, ekonomisi tarıma dayalı olan Çanakkale'de sulanabilir ve ekilebilir arazilerin arttırılması için yatırım planında olan veya başlatılan gölet ve barajların tamamlanmasının şart olduğunu da belirterek, "Çanakkale'nin tarım dışında sanayi alanındaki sorunları da var. İlimiz bilindiği gibi teşvik kapsamındaki iller dışında yer alıyor. Dolayısıyla buraya özel endüstri bölgesi kuracak olan firmalar mutlaka desteklenmeliler. Özellikle tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının bölgemize yatırım yapmalarını sağlamak için özel destek ve krediler sunulması lazım" şeklinde konuştu.

İlhami Tezcan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) şehre bilimsel katkılarının yanı sıra ekonomik anlamda da önemli katkılar sunduğunu belirterek, "Açılacak olan Tıp Fakültesi ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bir an önce faaliyete geçirilip çalışır hale gelmesi, hem bölgemizin sağlık ihtiyacına cevap verecek hem de kentimizin gelişiminde büyük rol oynayacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 13:10:34
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 17:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?