3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

2006'nın ilk zammı ulaşıma

Edirne Belediye Meclisi'nin 2006 yılının ilk toplantısında şehir içi minibüslerine yüzde 50'ye varan zam kararı alındı.

Belediye Meclisi Trafik Komisyonu'nun aldığı ve meclis üyelerinin onayladığı karara göre, şehir içi minibüslerinde indi-bindi 1 YTL'ye çıkarken, 80 YKr olan Avrupa Kent ve terminal ise 1.20 YTL'ye çıkartılarak yüzde 50 zam gördü.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yapılan zammın kendilerinin hiç memnun etmediğini belirterek, "Belediye olarak vatandaşın sırtına biraz daha yükü bindirmek bizi mutlu etmemiştir. Bundan büyük bir üzüntü duyuyorum. Birde gerçeklere bakmak lazım. 2004 yılında minibüs fiyatları 750 bin liraydı. Tam iki yıldan bu yana bizim isteğimiz doğrultusunda minibüsler aynı fiyata yolcu taşımacılığı yaptı. Bu sırada gelen yakıt zamları yüzde 80'ler civarında. Ne kadar Türkiye'de enflasyon yüzde 6'lar yüzde 8'ler civarında deniyorsa da, bu doğru değildir. Bu zam iki yıl sonra yapılan bir zam. Yüzde 25'ler seviyesinde yapılan bir zamdır. Bu zam kaçınılmaz olarak yapılan bir zamdır" dedi.

Sedefçi, yakıtta yapılan zamların ve yakıttaki faiş verginin olmasının sorumlusunun kendileri olmadığını ifade ederek, "Yakıt fiyatlarını artıranlara 'niye bu zam yapıldı' diye sorun. Bana sormayın" ifadelerini kullandı. Sedefçi, hükümetin yakıtı ucuzlatması halinde kendilerinin de minibüs ücretlerini aşağı çekeceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 14:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?