3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sınır kapısında dönüş kuyruğu oluştu

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen gurbetçiler dönüşe geçti. Tatillerini bitiren gurbetçilerin bir anda dönüşe geçmesi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda 3 kilometrelik kuyruk oluştu. 

Yaz tatillerini geçirdikten sonra çalıştıkları ülkelere geri dönmek isteyen gurbetçi vatandaşlar iki saattir kuyrukta beklediklerini belirterek, "Özellikle Almanya'da bazı eyaletlerde okullar pazartesi günü açılıyor. Bu nedenle Türkler'in yoğun olarak bulunduğu bu eyaletlerde oturanlar bir anda dönüşe geçti, bu nedenle sınır kapısında kuyruk oluştu. Bunun yanı sıra Bulgaristan gümrüğün yavaş çalışması kuyruğun uzamasına neden oluyor" dedi. 

Kapıkule'de geçen yıllara göre büyük bir problem olmadığını belirten yetkililer ise "Bu kadar kuyruğu olması normal, kısa sürede bu kuyruk biter. Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde okulların pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle gurbetçilerimiz büyük bölümü dönüşe geçti, Bulgaristan ile sürekli temas halindeyiz. Bu yılı geçen yıla göre rahat geçirdik" diye konuştu. 

Kapıkule sınır kapısından son 24 saatte ise çoğunluğu gurbetçilerden oluşan bin 626 araçla 11 bin 178 yolcu çıkış yaparken, 673 araçla 5 bin 70 yolcu Türkiye'ye giriş yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 18:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ugurkan IP: 85.102.255.xxx Tarih : 28.09.2006 15:33:19
bence gurbetçilerımoız haksısz cunku donşte bu kadar kuyruk olsucagını bılıyordular 1 gun yadda 2 gun onceden cıktıkların da boyle sorun cıkmazdı ayrıyetten kapılarımızın aclıgı nedenıyle kuyruk kılo metrelerce olusmustur turkıye cıumhurıyetı gumrukle ugrasanbakanlıkalr buna bı el atmalıdı saygılar