3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kapıkule'de 10 kilometre tır kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bilgisayarlarda yapılan program değişikliği, giriş çıkışları durma noktasına getirdi. Yurtdışına çıkış yapacak TIR'lar 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Polonya uyruklu bayan TIR şoförü de kuyruğa isyan etti.
 
Kapıkule Sınır Kapısı'nda işlemlerin azaltılması amacıyla "Ulaştırma Müdürlüğünün" kaldırıldığı ve bu nedenle bilgisayarlarda program değişikliğine gidildiğini belirtildi. Yetkililer, "Sınır kapısında işlemlerin hızlandırılması nedeniyle ticaret yapan araçların kayıtlarının tutulduğu Ulaştırma Müdürlüğü kaldırıldı ve bu işlemleride gümrük memurları yapacak. Kapıkule'de ulaştırmanın kaldırılması nedeniyle bilgisayarlarda proğramları uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz, bu nedenle giriş çıkışlar biraz yavaş oluyor" açıklamasında bulundu.
 
Program değişikliği, TIR sürücülerinin tepkisine neden oldu. Değişiklik nedeniyle giriş çıkışlar durma noktasına gelirken, yurtdışına çıkış yapacak TIR'lar 10 kilometre kuyruk oluşturdu.
 
Yurtdışına çıkış yapabilmek için 16 saattir beklediklerini ifade eden TIR sürücüleri, "Bilgisayarlardaki problem nedeniyle beklediğimizi söylediler. Dün akşam saat 16.00'da sıraya girdim ancak daha gümrüğe geçemedim. Çok yavaş bir şekilde ilerliyor, ne zaman çözüleceğinide bilmiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yurtdışına çıkış yapmak isteyen Polonya uyruklu bayan TIR sürücüsü Elena Cahtneska ise "Ben TIR şöförüyom, 16 saattir kuyrukta bekliyorum. Problemin ne olduğunuda bilmiyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 16:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?