3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Tunca köprüsünde çalışmalar başladı

Edirne'nin 8 tarihi köprüsünden biri olan, Tunca nehri üzerindeki Tunca Köprüsü'nde yapılacak tadilat çalışmaları kapsamında, nehirlerin altından enerji ve su nakil hatlarının geçirilmesi için tünel çalışması başlatıldı.
 
Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Tunca Köprüsü'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Vali Miroğlu, burada yaptığı açıklamada, tarihi köprülerin bakım ve onarımının çok önemli olduğunu ifade ederek, bu kapsamda Tunca ve Meriç köprülerinde çalışma başlattıklarını söyledi. Miroğlu, "Köprüler, yapılan protokol çerçevesinde Karayolları'na devredildi. Köprülerin üzerinden geçen havai elektrik ve su hatlarını, problem yaşanmaması için, yer altına almamız gerekli. Elektrik kabloları ve su borularının taşınması için TREDAŞ ve belediye yetkilileri ile yazışmalar yaptık. TREDAŞ yetkililerinden olumlu yanıt geldi. İşlemlerin başlatılmasını ve yapılacak işin ücreti ödeyeceklerini belirttiler. Köprü üzerinde bulunan Karaağaç semtine giden su hattının alınması için belediyeye yazı yazdık ancak bir cevap alamadık. İşi biz yapacağız ve parasını belediyeden tahsil edeceğiz. Eğer vermezlerse mahkemeye veririz. İl Özel İdaresi tarafından 478 bin 800 YTL'ye ihale edilen köprülerin doğal dokusunu korumak için, nehirlerin altından kabloların geçeceği tünel çalışması başladı" dedi.
 
Bu arada, ihaleyi kazanan ve çalışmalara başlayan şirket yetkilisi Ahmet Tuncer Aktan, Tunca ve Meriç köprülerindeki tünel ve altyapı çalışmaları hakkında Miroğlu'na bilgi verdi. Aktan, suyun zemininden 7.5 metre altta kazı yaptıklarını, havai elektrik ve su borularını yapılan tünellerden geçireceklerini, çalışmaları Aralık ayı başlarında bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 18:33:12
Güncelleme :14 Eylül 2006 Perşembe 18:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?