1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

3 ülkeye ait ada

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarındaki Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'a ait Kavak Adası'nda 19 Temmuz'da "Dostluk ve Barış Anıtı" açıldığını hatırlatarak, "Kavak Adası'na insanların rahatlıkla gitmeleri için birtakım düzenlemeler yapılması gerekiyor" dedi.

Miroğlu, 19 Temmuz'da yapılan anıtın açılışında Yunan makamlarının bu ada üzerinde sosyal tesisler yapılarak, her üç ülke vatandaşlarının adaya girip çıkmaları teklifinde bulunduğunu söyledi.

Yunan makamlarından gelen bu teklifi, Türkiye'deki bakanlıklara ilettiklerini ve bakanlıklarında bu doğrultuda çalışma yaptıklarını belirten Miroğlu, "Bu teklif pahalı ve masraflı bir iş. Yatırım için gerekli paranın kaynağının bulunması gerekiyor. Burası askeri yasak bölge. Bu tip şeylerin gelişmesi için öncelikle askeri yasak bölgelerin hallolması lazım" dedi.

Kavak Adası'nın kış aylarında sular altında kaldığını da belirten Miroğlu, şunları kaydetti:

"Burası 1-2 ay süreyle kullanılabilecek bir ada. Yunanlıların adaya gelmesi için Meriç Nehri'ni geçmesi lazım. Aynı şekilde Bulgarların da buraya gelmesi çok zor. Bir tek biz kolay giriyoruz. Adanın sosyal ve kültürel amaçlı kullanılması için çevresine bentler yapılmalı. Gelişigüzel çıkan ağaçlar da kesilecek."


AA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 09:36:07
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 16:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?