1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

4 bomba hedef şaşırdı

Saros Körfezi'nde tatbikat yapılan bir gemiden atıldığı öne sürülen 4 adet bomba, denizden 10 kilometre uzaklıktaki Enez İlçesi'nin Küçükevren köyü yakınlarına düştü.

Gemiden füze gibi peşpeşe atılan bombalar, denize en yakın Gülçavuş ve Küçükevren köylerinden vatandaşlar tarafından korku ile izlendi. Büyük bir gürültüyle denizden atılan 4 adet bomba, Küçükevren köyü Recep Ova mevkii ormanlık alanına düştü.

Görgü tanığıTuncay Kaya (25), "Ben sabah saat 11.00 sıralarında koyunlarımı otlatıyordum. Birden peşpeşe gürültü geldi. On adım önüme füze gibi bir bomba düştü. Alev topu gibiydi, koyunlarım üçe bölündü. Bende çok korktum. Sonra köye giderek haber verdim. Jandarma olay yerine geldi. Benimde ifademe başvurarak bilgi aldı. Bu olayın bir gemiden dikkatsizlik sonucu atıldığı söylendi" dedi.

Küçükevren köyü muhtarı Adem Kabak da, "Sabah saatlerinde büyük bir gürültü olduğunu bizde duyduk. Sonra bombaların düştüğünü gören köyümüzden Tuncay Kaya isimli genç, gelip bize haber verdi. Olay yerine gittik. Düşen bombanın büyük bir çukur oluşturduğunu gördük. Ben de yetkililere haber verdim" diye konuştu.

Saros'ta bir gemiden dikkatsizce atılan bombaların bir tanesi bulunurken, 3 tanesinin de 3 kilometre ileride ormanlık alana düştüğü, ancak tüm aramalara rağmen, bulunamadığı ileri sürüldü.

Öte yandan, Küçükevren ve Gülçavuş köylüleri ise "Bu nasıl iştir, böyle sorumsuzluk olur mu? Ya köyümüze düşseydi can ve mal kaybımızın sorumlusu kim olacaktı?" diye tepkilerini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 13:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?