3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bakan Koç Edirne'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Karikatür olayında hiç kimse masum değil, batılılar içlerindeki gizli duyguları bu karikatürle ortaya koydular, bu olayı Hz. İsa'yı daha fazla severek atlatmalıyız" dedi.

Koç, bakanlığın katkıları ve Edirne Valiliği ile Edirne Belediyesi tarafından yapılan Fatih Sultan Mehmet heykelini açmak üzere Edirne'ye geldi. Yeni belediye sarayı bahçesine yapılan heykelin açılış törenine, Bakan Koç'un yanı sıra Edirne Milletvekilleri Necdet Budak, Ali Ayağ, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta mehter takımı da bir gösteri yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç açılışın ardından Deveci Han Kültür Merkezi'ndeki Fatih ve Edirne isimli sergiyi açtı. Sergi açılışından sonra Edirne Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Koç, Avrupa'da bazı gazetelerde Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin yayınlanmasıyla ilgili olarak, "Karikatür olayında hiç kimse masum değil, batılılar içlerindeki gizli duyguyu bu karikatürle ortaya koydular. Bu olay hoşgörü ile halledilebilir. Hoşgörü ve tolerans sadece kendine olmaz. Herkese olması lazım. Bu meselede bizim için de, Avrupa için de dünya için de bir şey önemli.

Çifte standart olmamalı. Bu mevzuda hiç kimse masum değil. Batılılar diye de genelleme yapmayalım çünkü onların içindende karşı çıkanlar oldu.

İçlerindeki gizli duyguları ortaya koyma durumu vardır. Fiili noktada hakikaten bizim başka bir şansımız var. Biz bu reaksiyonu Hz. İsa'yı biraz daha fazla severek atlatmalıyız. Onlarda bu çifte standardı tamamen bırakmalılar yoksa kendileri için çok büyük yanlış olacak" dedi.
Bakan Koç,Edirne Valiliği şeref defterini imzaladıktan sonra Edirne'den ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 15:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?