3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediye hesaplarına haciz

Edirne Belediyesi'nin tüm banka hesaplarına vergi borcu nedeniyle el konuldu. Belediyenin devlete olan 5 milyon 500 bin YTL vergi borcu nedeniyle haciz geleceğini belirten Edirne Belediye Başkan Vekili Serdar Yalçıner, vergi borçlarının ödenmesine ilişkin Haziran ayına kadar yasal süre bulunmasına karşılık, binlerce belediye içinde sadece Edirne Belediye Başkanlığı'na haciz gelmesinin haksızlık olduğunu söyledi.

Başkan Vekili Yalçıner, yaptığı açıklamada, belediyenin hesaplarına el konulmasının 'siyasi' olduğunu savunarak, ''Vergi borçlarının ödenmesine ilişkin bu yıl Haziran ayına kadar yasal süre bulunmasına karşılık, 3 bin 200 adet belediye içinde sadece bize haciz gelmesi haksızlıktır. 2004 ve 2005 yılında vergi borçlarımızı belirli oranlarda ödüyoruz. Geçen yıl 500-600 bin YTL vergi borcumuzu ödemiştik. Belediyenin hesaplarına el konulması, ellerimizi kollarımızı bağladı.

Kente sağlıklı su verebilmek için klor alacak para bulunmuyor. Gelecek günlerde su sıkıntısı yaşanabilir. Edirneli cezalandırılıyor. Soruna çözüm bulunmalıdır'' dedi.

Yalçıner, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüşerek, soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını söyleyerek, iki gündür Kırkpınar Vergi Dairesi Müdürü ile görüşmeye çalıştıklarını ancak randevu alamadıklarını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 16:34:41
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 15:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?