1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

BirlikVakfı yeniden açıldı

Kurucuları arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve SP Genel Başkan Yardımcısı Recai Kutan gibi isimlerin bulunduğu ve 28 Şubat sürecinde faaliyetleri durdurulan Birlik Vakfı Edirne Şubesi tekrar açıldı.

Edirne'de ilk olarak 1989 yılında faaliyete açılan Birlik Vakfı, 28 Şubat sürecinde kapatılmıştı. Kapatılma kararının yasal olmadığının anlaşılması üzerine vakfın Edirne şubesinin yeniden açılabileceği gündeme gelmişti. Bu karar üzerine Diş Hekimi Halil Şervanlı önderliğinde Birlik Vakfı Edirne Şubesi, faaliyetlerine kaldığı yerden devam etmek amacıyla hizmete açıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Birlik Vakfı Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şervanlı, kucaklayıcı ve birleştirici bir misyonla Edirne halkı için ayrım gözetmeksizin faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Birlik Vakfı'nın fikir, inanç ve metot birliği içindeki idealist insanların biraraya gelmesiyle doğduğunun altını Çizen Halil Şervanlı, "Hizmette sınır tanımıyoruz. İnsana yatırım yapmanın en hayırlı hizmet olduğu bilincindeyiz. Gayemiz; geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi seviyesi yüksek, çağdaş, bilime ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 14:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?