3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Edirne Valisinden açıklama

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, düzenlediği basın toplatısında, Edirne Ticaret Odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Trakya Birlik ve Ticaret Borsası gibi sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir komite ile birlikte taşkından zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Vali Miroğlu, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, devletin mağdur vatandaşlara yardım yapmak için bütün imkanlarını zorladığını bildirdi. Miroğlu, ''Önemli olan mağdur insanlara bu jestin yapılmasıdır. Bu nedenle Edirne'de yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımız için yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyanın takibi için bir komisyon oluşturduk. Vatandaşlarımız, Ziraat Bankası Edirne Şubesi'nin 43681797-5004 nolu, Halk Bankası Edirne Şubesi'nin 16000270-11737098 nolu ve Vakıflar Bankası Edirne Şubesi'nin 2018614 nolu hesaplarına yardım yapabilirler'' dedi.

Miroğlu, 20 yıl önce de Edirne'de bu büyüklükte bir taşkının yaşandığını hatırlatarak, bu yıl Edirne'de beşinci defa su baskını meydana geldiğini söyledi. Miroğlu, şöyle konuştu:
''Köylerdeki vatandaşlarımızı emniyetli yerlere taşımalıyız. Su baskını olabilecek bölgelerdeki evleri tahliye ederek güvenli yerde yapılacak toplu konutlara yerleştirmeliyiz. Her sene aynı manzarayla karşılaşmak istemiyoruz. Karaağaç'ta sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımıza acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 500 YTL vereceğiz''.

Edirne'ye, sel felaketi mağdurlarına yardım amacıyla 1 milyon 500 bin YTL ödenek geldiğini de belirten Miroğlu, hasar tespit çalışmaları sonrası vatandaşların ihtiyaçlarına göre bu paranın dağıtılacağını kaydetti.

Toplantıya, Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ile Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 11:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?