1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Emniyetten mülteci açıklaması

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 2005 yılının ilk 10 ayında Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarında 10 binin üzerinde mülteci yakalandığı açıklandı.

Sınır devriyeleri, jandarma ve polis ekipleri tarafından yakalanan mülteciler sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi'ne teslim ediliyor. Emniyet'te elinde sınır dışı edilmeyi bekleyen 500 mülteci bulunuyor.

Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 2005 yılının ilk 10 ayında kaçakların gıda ve sınır dışı işlemleri için 600 bin YTL harcandığını söyledi. Yeniimaret Barınma Evi ve Tunca Kışlası'nda 500'ün üzerinde yabancı uyruklunun bulunduğunu bildiren Avcı, "Barınma Evi ve Tunca Kışlası yetersiz olduğu için bazıları jandarmada kalıyor.

Özellikle Irak, Afganistan ve Pakistan'dan gelen kaçakları Ağrı'dan sınır dışı ediyorduk. Şimdi buradan sınır dışı durdu. İlerleyen zamanda daha çok sıkıntıya düşeceğiz. Belki de yabancı uyruklu kaçakların sayısı bin, 2 bini bulacak.

Emniyet'in en büyük ödeneği buraya gidiyor. 2005 yılının ilk 10 ayında kaçaklara 600 bin YTL harcadık. Kaçakların uzun bir göç hayatları var. Bir insanlık dramı yani. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, 2003 yılında Akdeniz'de 3 bin kaçak cesedi bulunmuş. Çok ciddi bir rakam'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 15:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?