1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Eziyet kapısında bayram şekeri

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Kapıkule Sınır Kapısı'nda 10 kilometre uzunluğunda TIR kuyruğu oluştu. Sınır kapısında görevli memurlar, yurt dışına çıkan vatandaşlara sürpriz yaparak kolonya tutup çikolata dağıttı.

İhracatın artması, Bulgaristan gümrük sahasının dar oluşu ve ihracat yapan firmaların işlemlerini mesai saatleri içinde yapıp tatil günlerinde mallarını sevk etmeleri nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nda bayramın ilk günü 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen yüzlerce TIR günlerini kuyrukta geçiriyor.

Bayramının yollarda geçtiğini belirten sürücüler, "Bu bizim çilemiz. Bizim bayramımız böyle hep yollarda geçiyor. 24 saattir kuyrukta bekliyoruz ve daha gümrük sahasına bile giremedik. Biz de herkes gibi bayramı ailemizin yanında geçirmek isterdik; ama ne yapalım şartlar. Firmaların mesai saatleri içinde gümrük işlerini yapması ve tatil günlerinde TIR'ların çıkış yapması nedeniyle sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor. Bunun yanı sıra ihracatta büyük artış var. Bizim bayramlarımız da kuyruklarda beklemekle geçiyor" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda çalışan memurlar da yurt dışına çıkış ve giriş yapan tüm yolcuların bayramlarını kutlayarak kolonya tutup çikolata dağıttı. Yolcular, memurların bu jesti karşısında oldukça memnun olduklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 14:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?