1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kapıkule'de şok operasyon

Kapıkule'ye ısınmak amacıyla konulan elektrikli ısıtıcıların içinden gizli kamera çıktı. Olayla ilgili 41 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Mayıs ayından beri Kapıkule Sınır Kapısı kaynaklı yabancı içki ve sigara girişlerinin çoğaldığı istihbaratını alan Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, savcılık kontrolünde konuyu izlemeye aldı. Merkezi İstanbul'da olan ve Kapıkule'de faaliyet gösteren Monet, Global, Flama ve Vivarini adlı free shop mağazası sahiplerinin, çoğunluğu Bulgar vatandaşlarından oluşan büyük bir grupla anlaşarak gümrüksüz olarak satılan içki ve sigarayı İstanbul piyasasına soktuğu belirlendi.

Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı başkanlığında gerçekleştirilen operasyonlarda, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bulunan free shopları kullanarak, İstanbul gece hayatına gümrüksüz içki ve sigara soktuğu belirlenen bir şebeke çökertildi. Operasyon kapsamında 41 kişi gözaltına alınırken, sınır kapısında gümrük memurlarının çalıştığı alanlar dahil, free shoplara ısınmak amacıyla konulan 27 adet elektrikli ısıtıcıların içine gizli kamera konulduğu tespit edildi.

Kameraların elde ettiği görüntülerin, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bulunan camideki bir merkeze aktarıldığının tespit edildiği iddia edildi. Isıtıcıların içindeki kameraların bir gümrük memuru tarafından tesadüfen fark edilmesinin ardından, kameralar apar topar toplandı.

Günübirlik giriş-çıkışlarda vize olmaması ve çıkış harcı ödenmemesi nedeniyle Türkiye'ye giriş çıkış yapan Bulgarlar'la anlaşan çetenin, bu kişiler adına free shoplarda satılmış görünen içki ve sigarayı İstanbul başta olmak üzere tatil yörelerine sevk ettikleri belirlendi.

Savcılıktan telefon dinleme izni alan polis, "Monet" adlı free shop'un sahipleri Murat Eraslan ile Global ve Flama adlı free shopların sahipleri Kemal ve Murat Can'ın organizasyonun liderleri olduğunu tespit etti. Murat Eraslan İstanbul'da yakalandı. Kemal Can ile Murat Can ise halen aranıyor.

Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ise operasyonun savcılık tarafından yürütüldüğünü ve bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini ancak kamera olayının doğru olduğunu söyledi. Gözaltına alanın sanıklar, adli makamlara sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 15:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?