3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kar hayatı felç etti

Balkanlar'dan gelen soğuk ve kar yağışlı hava, iki gündür Edirne'yi esir aldı. Edirne'de 199 köy yoluyla birlikte Keşan-İpsala, Keşan-Enez, Uzunköprü-Meriç, Uzunköprü-Hayrabolu karayolları ulaşıma kapanırken, Edirne Kapıkule TEM otoyolunda kontrollü olarak sağlanabiliyor. Bu arada 18 köye de elektrik verilemezken, 7 köyün telefon bağlantısı ise bulunmuyor.

Edirne'de hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düşmesi, Tunca Nehri'nin kısmen buz tutmasına neden oldu. Nehirde akıntının fazla olduğu bölümlerde kütleler halinde buz kalıpları yüzerken, nehrin durağan akan bölümleri tamamen buz tuttu. Karayolları ekipleri TEM otoyolunda İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri D-100 karayolunu açık tutabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, merkeze bağlı Ekmekçi Köyü yolunu açma çalışmalarını yerinde izleyerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Miroğlu, "Şehirde kar yağışı bulunmuyor; ancak tipi nedeniyle bazı bölümlerde sürgünler meydana geliyor. Buda ekiplerimizin çalışmalarını zorlaştırıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 18:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?