1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kazılarda sonuç yok

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek ve diğer ortakların Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bahçesinde başlattıkları kazıdan bugün de sonuç alınamadı. Kazıda 12 metre derinliğe inildiği ve mahzenin kapaklarına ulaşıldığı bildirilmişti. Bugünkü kazı çalışmalarında ise kazı alanına dolar sular boşaltılmaya çalışıldı ve kısa bir kazı yapıldı.

Kazıda nehir seviyesi ulaşıldığı için kazı alanına dolan sular boşaltılmaya çalışıldı. Yerden kaynayan suyun çekilmesi için iki adet pompa kurulurken bu pompalarda suyu boşaltmaya yetmedi. Bütün gün suyun boşaltılması için çalışılırken kısa bir kazı çalışmasının ardından kazıya yarın başlanmak üzere tekrar ara verildi. Kazı alanında Maliye, Müze Müdürlüğü ve polis de hazır bulunuyor.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek'in bacanağı Nuri Şirin, Şefik Topçu ve Fatma İsmailova, aldıkları kazı izni doğrultusunda 8 Haziran 2005 tarihinde Osmanlı Darphanesi olduğu gerekçesiyle Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesine ilk kazmayı vurmuştu. Ülke gündemine bomba gibi düşen ve basının ilgi odağı olan kazı çalışmalarından bugüne kadar bir sonuç elde edilememişti. Kazı çalışmalarına Haziran ayı sonunda başlayan 644. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle son verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 16:49:40
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 17:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?